Fem album med Shout Out Louds

4 dec, 2021

Shout Out Louds

Shout Out Louds är aktuella med singeln High As A Kite och i dag gästar Adam Olenius vårt format fem album för att berätta om betydelsefulla skivor.

Neutral Milk Hotel – Airplane Over The Sea (1998)

Ted spelade Holland 1945 från sin minidisc och mina öron sprängdes. Så trasigt men ändå så fint och skört. Innehåller världens bästa distade gitarr. Var nog startskottet på Shout Out Louds där och då.

Bästa spår: Holland 1945

The Cure – Show (1993)

Hatar egentligen live skivor men Cures Show var en stor inspiration. Alla långa intron och den funkar som perfekt best of skiva. Denna skiva och Explosions In The Sky var min ”sova i turnébussen” skiva. Alla tycker ju att jag låter som Robert Smith men jag försökte ju bara låta som Neil Young och J Mascis…men om dem fick en son så…

Bästa spår: Pictures Of You

LCD Soundsystem – Sound Of Silver (2007)

Var nog den skivan vi lyssande mest på innan våra spelningar när den kom. Den perfekta blandningen av Daft Punk och Talking Heads. I vår låt Very Loud spelade vi under en tid några verser från ”All My Friends”.

Bästa spår: All My Friends eller Someone Great

Bright Eyes – Fevers And Mirrors (2000)

Otrolig skiva! Berättarspråket inspirerade mycket. Hans sätt att hoppa mellan tankar och beskrivningar. Och soundet! Lät liksom som om han hann spela på alla instrument innan dom precis skulle gå sönder. Han öppnade lite DIY dörren för oss. Det här klarar vi också av! – tänkte vi..

Destroyer – Destroyer’s Rubies (2006)

Den här skivan lyssande jag mycket på innan vi spelade in Our Ill Wills. Hans sätt att skriva texter påminner lite om Connor Oberts men mer akademiskt på nått vis, som en jazzig Bowie.Träffade honom på South By South West (SXSW) och bara stammade fram hur mycket hans musik har betytt för oss. Som tur var han mer berusad än var jag var.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This