Fem album med Puma Blue

av | okt 17, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

D’Angelo – Voodoo’ (2000)

Det här albumet är ett av de renaste och mest virtuosa uttrycken av musik jag någonsin har hört och ett av de albumen som jag har lärt känna mest intimt. Det känns som att jag hör något nytt varje gång jag lyssnar. Det är nog ett av mina favoritalbum någonsin och jag känner mig så exalterad av albumet så att jag kan prata om det i timmar. Men jag lyssnar nog hellre på det.

Bästa spår: One Mo’Gin

Björk – Vespertine (2001)

Det här albumet inspirerade verkligen mig när jag skapade mitt eget album. Björk har en energi som sångerska, producent och låtskrivare som inte går att jämföra med någon annan och jag blev djupt berörd av det dynamiska och utrycksfulla sättet som hon skriver om kärlek på. Hon kan vara så vild och samtidigt så öm i sitt skapande och jag älskar att låta mig försvinna i dess rika textur, det känns som en helt egen värld.

Bästa spår: Cocoon

Radiohead – In Rainbows (2007)

Det är svårt för mig att välja vilket av Radioheads senast tre album som är min favorit för att jag älskar dem mest, men In Rainbows är det albumet som jag känner bäst. Jag kan slå på detta album helt oberoende på vilket humör jag är på och det lyckas inspirera mig varje gång. Alla låtar på den här skivan ger energi på alla cylindrar och produktionen är så rå men samtidigt utomjordlig. Samtidigt känner jag att de hade kunnat förenkla alla låtar helt och de skulle de fortfarande ha varit fantastiska.

Bästa spår: Nude

Donny Hathaway – Live (1972)

När jag försöker tänka på en artist med den perfekta rösten så tänker jag ofta på Donny. Kemin mellan bandmedlemmarna på det här albumet är magisk, arrangemangen är vackra, interaktionen med publiken är otrolig och Donnys röst låter så vacker och ren på varje låt. Han var en sann kanal för musik och jag är otroligt glad över att det finns liveversioner av hans låtar. Den här skivan får mig att känna mig otroligt glad och det är en skiva som vi lyssnar mycket på när vi är ute på vägarna.

Bästa spår: We’re Still Friends

Jeff Buckley – Grace (1994)

En av de första skivorna som jag själv identifierade som en favorit och som jag älskar än idag är Grace av Jeff Buckley. Jeff Buckley har inspirerat mig djupt och även om Grace var hans enda färdigställda album så innehåller de elva låtarna mer än vad alla mina låtar säger tillsammans. Jag har alltid älskar att han inte var rädd för att låta dissonant och jag har blivit otroligt inspirerad av hur själfull hans musik var, även när han mådde som sämst. På samma sätt som Hendrix gitarr var en förläning av honom var Jeffs röst var en förlängning av han själv och av den anledningen kommer det här albumet kommer att fortsätta att fånga min uppmärksamhet, för alltid.

Bästa spår: Dream Brother

Pin It on Pinterest

Share This