Fem album med Pulverstan

av | maj 9, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Alla Känner Apan – Avantgardet (2018)

Vår gitarrist William tog med vår trummis Mats på Avantgardet på Bankiren i Västerås. Han har aldrig tidigare blivit så frälst av ett gig. Avantgardet visar att låttexter och en jävla känsla är allt som behövs. Det har inspirerat oss mer än kanske något annat. Det här albumet är fem plus.

Bästa spår: Alltid bakom er

Från Där Jag Ropar – Hästpojken (2009)

”När vi nån gång ler, små korta stunder, handlar sången om oss.” Detta pianodrivna och ångestladdade album av Hästpojken är så vackert att allt det mörka ljusnar i realtid för varje spår som går. De tre bröderna Holm som spelar i Pulverstan är djupt påverkade av detta album eftersom det spelades oavbrutet i huset när deras föräldrar skiljde sig.

Bästa spår: När jag drömmer

Remember That I Love You – Kimya Dawson (2006)

Oemotståndliga Kimya Dawson vrider och vänder på ord och formuleringar som räcker för en livstids visdomar. Sångaren Marcus och gitarristen William har textraden ”Call me up before you’re dead, we can make some plans instead” från detta album intatuerad som en påminnelse om att det alltjämt faktiskt är roligare att leva än att dö.

Bästa spår: Loose lips

Stark & Sårbar – Moonica Mac (2019)

Vemod, styrka och nostalgi i samklang med varann. Det känns som att vagga in sig i en sorts trygghet som säger att mycket antagligen kommer gå åt helvete, och det är okej, men imorgon kommer det bli bättre. Moonica Macs röst känns på en gång bekant och som en helt ny bekantskap. Få kan beröra som hon.

Bästa spår: Till slutet av augusti

Iskanten – Den Svenska Björnstammen (2019)

Ett band som alltid följt med från lerig festivaldekadens till våra risiga högtalarsystem på köksborden. Den goda viljan har varit låten som främst ockuperat vår sångare Marcus skalle (och även alla andras som umgåtts med honom) senaste året. ”Jag vill också göra en sån där cool låt och han går upp så snyggt i sången”, har han sagt. Och vi jobbar på det, men det är svårt – när någon redan gjort det så fulländat.

Bästa spår: Den goda viljan

Pin It on Pinterest

Share This