Fem album med Malin Christin

av | mar 6, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Alicia Keys – As I Am (2007)

Den artisten som har format mig mest är förmodligen Alicia Keys. Hennes hitlåt No One gjorde att jag fick upp ögonen för henne som ung tonåring och efter en konsert blev jag helt tagen av hennes kombination av fantastiskt pianospel tillsammans med en sån soulful röst. Jag älskade att hon skrev mycket av sin egna musik och att hon kändes så äkta. Hon inspirerade mig till att ta med mig mitt piano till scenen för att kompa och sjunga mina egna låtar.

Emeli Sandé – Our Version Of Events (2012)

Jag hamnade på en privatfest som EMI höll i för många år sedan där Emeli Sandé spelade ett par låtar. Jag visste inte så mycket om henne just då, men blev otroligt imponerad av hennes avskalade musik och fantastiska nerv i rösten. Jag började lyssna mycket på hennes album Our Versions Of Events efter det och fick snabbt många favoritlåtar. Read All About It är helt otrolig tycker jag.

Lana Del Rey – Born To Die (2012)

När Lana Del Rey kom tyckte jag att det var något helt nytt som jag inte tidigare hade hört eller sett. Hennes otroligt målande texter i kombination med hennes svävande röst fick mig på fall lika mycket som hennes fantastiska musikvideos. Jag älskar hur hennes artisteri flörtar med 40/50 talet och jag har kollat om videon till Ride säkerligen 50 gånger.

Veronica Maggio – Satan i Gatan (2011)

Detta albumet var super stort under min gymnasietid och jag tror någonstans att det var just här som jag fick upp ögonen för svensk musik. Hennes låtar var självsäkra, medryckande och det fanns så mycket igenkänning i texterna. Jag kan fortfarande bli emotionell när jag lyssnar på Sju Sorger och känna igen mig i varje mening.

Ana Diaz – Lyssna Del 1 (2016)

Låten Starkare var säkert en av de låtar jag lyssnade mest på det året jag fick upp ögonen för Ana Diaz. Jag tycker att hon är en otroligt bra textförfattare och jag inspireras mycket av hennes sätt att skriva på. Det är så poetiskt och ändå enkelt att ta till sig.

Fotograf:
Noah Agemo

Pin It on Pinterest

Share This