Fem album med The Magnettes

av | jun 24, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Let Go – Avril Lavigne (2002)

Rebecka: Jag var nio när det här albumet kom. Det fick mig att vilja skaffa en squad med sk8er dudes och ba skejta, och jag fucking gjorde det! Men jag var skiträdd hela tiden.

The Con – Tegan and Sara (2007)

Sanna: Det här var vårt tonårs-soundtrack. Vi lyssnade morgon, middag, kväll och var helt besatta av dem. De var coola, starka kvinnliga förebilder som gjorde sin skit själva och det var superinspirerande.

Be Here Now – Oasis (1997)

Tomas: Jag vet att det här albumet har sågats sönder och samman, men jag var för liten för tidiga Oasis och D’You Know What I Mean? var låten som fick mig att fastna för bandet. Jag hade aldrig hört sån musik, fattade inte att det kunde låta så. Trasigt, distat och intrikat, med tusen gitarrsolon och baklängessång i bakgrunden. Allt är dränkt i fuzz och effekter. Jag fattar att folk hatar det. Låtarna är 7 minuter långa och består mest av oljud, men jag älskar det. Jag sjönk in i det och hittade massa nya element att lyssna på tills jag kunde varje sekund av skivan utantill.

Gran Turismo – The Cardigans (1998)

Tomas: Jag minns att jag hörde Erase/Rewind och tyckte att den kändes så ny och futuristisk. Jag är supersvag för när folk blandar något syntetiskt med något skitigt och organiskt och kontrasten liksom förstärker båda känslorna. Typ som i Alien. Det var förmodligen samma grej som fick mig att bli lite svag för det där lite fåniga slide-introt i Bomfunk MC’s Freestyler. Det organiska gav det digitala något skitigt och riktigt och jag tyckte det var så jävla coolt.

The Singles – Bikini Kill (1998)

Rebecka: Det här är allt! Bibeln, sanningen, början och slutet. Det bästa någonsin. Anledningen till att jag gör det jag gör.

Pin It on Pinterest

Share This