Fem album med Loviet

17 okt, 2021

Loviet

Kanadensiska Loviet är aktuell med nya singeln Picture och i fem album berättar hon om samlingar från Bruce Springsteen och Lana Del Rey.

Sheryl Crow – Self Titled (1996)

Första gången jag lyssnade på Sheryl Crow självbetitlade album var ursprungligen från min mammas CD -samling på 90 -talet. Under hela min barndom skulle jag stjäla den och lyssna på repeat. Jag lyssnar fortfarande på det på repeat haha. Jag tycker att hon är en otrolig låtskrivare och producent och ikonisk för hon har visat vägen för så många kvinnliga artister inom alla typer av genrer. Hon har särskilt påverkat min egen musik.

Min favoritlåt från den här skivan är det första spåret, Maybe Angels och naturligtvis If It Makes You Happy. Hard To Make a Stand är också fantastiskt.

Bruce Springsteen – Born In The USA (1984)

Bruce Springsteen Born In The USA är nog min favoritskiva någonsin. Jag blev ett stort Springsteen-fan under de senaste fem åren, men något med den här skivan får mig verkligen att känna mig hemma. Det är som det här universella soundtracket som förkroppsligar historierna du hör när du växer upp i en stad med mycket blå krage, som liknar min egen hemstad. Jag tror att det är därför det känns så nära mig och jag minns att jag hörde de här låtarna som barn, utan att jag visste hur fantastisk musiken bakom dem egentligen var. Ljudet av den här skivan känns också väldigt levande och det är något jag uppskattar mer, längtar efter det i min egen musik.

Mina favoritlåtar är I’m On Fire och Downbound Train, men jag älskar också No Surrender och Glory Days.

Lana Del Rey – Born To Die (2012)

Att välja mellan någon av Lana Del Reys skivor är svårt för mig eftersom jag har gett en rimlig andel av körsträckan till… men jag måste välja Lanas första skiva (trots fansen som inte skulle hålla med mig) eftersom det albumet var speciellt för mig och min första introduktion till henne. Det var inga andra artister som gjorde det som hon vid den tiden, och låtarna på den här skivan är alla hits. Hennes musik och låtskrivande lyser alltid igenom, särskilt på hennes senaste utgåvor, men är 17 år och hör Born To Die för första gången och ser hennes intervjuer eller musikvideor; Jag var så inne. Hon har alltid varit en konstnär jag ser upp till och det finns ingen annan jag kan tänka mig som har ristat ut en så ikonisk identitet för sig själva, musikaliskt och estetiskt.

Willow – Self Titled (2019)

Jag blev nyligen ett stort Willow-fan, men hon gör saker i musik just nu som är ganska banbrytande och som inte riktigt passar hela det skitiga branschmärket/definierande spelet. Hon är också otrolig på gitarr. Låten Female Energy, Part 2 är min favorit från det albumet och så många texter i det spåret, tillsammans med hennes framträdande, slår verkligen hårt för mig. Jag blir glad när jag ser en artist som Willow, som hade ett försprång att födas in i denna bransch, sparka tillbaka och göra vad de vill, för att det banar ut en plats för fler artister att göra vad de vill också . Det känns som en stor grej.

Now Now – Saved (2018)

Jag stötte på Now, Now när jag letade igenom Spotify-spellistor efter ny musik och såg ett riktigt coolt foto för deras konstverk och hit play på deras singel MJ. Det slutade med att jag upptäckte mitt favoritband från denna slumpmässiga sökning. Deras skiva Saved är alla hits. På den tiden hade jag inte riktigt lyssnat på någon annan artists gjutande pop och rock eller alternativ på samma sätt Now, Now gjorde. Jag är så hooked på deras stil och sångarens röst.

Mina favoritlåtar är P0WDER och SGL men det är ett tufft samtal, för varje låt är så dum.

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This