Fem album med Ljung

av | nov 30, 2019 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Vad svårt att välja ut fem album. Det är oftare enskilda låtar som inspirerar mig. Men här blev det både några som betytt mycket under en längre tid och som därmed påverkat mig och sättet jag skriver musik och några som betytt mycket och varit stora inspirationer för mig den senaste tiden. Frågar ni mig nästa vecka kanske den ser helt annorlunda ut…

Från Hat Till Handling – Paddnington DC (2013)

Det här har funnits med mig ett tag men jag har återkommit till det och lyssnat på det lite extra det senaste året. Ett riktigt pang-album. Drömska och skräniga instrumentella spår blandat med några med fina textrader.

Bästa spår: Kristallklare Natta

Hounds Of Love – Kate Bush (1985)

Detta eller 50 Words for Snow… Men Hounds Of Love har varit med mig mycket, mycket längre och till det har jag skriksjungit när jag lagar mat eller lite när som helst egentligen. Detta är mitt feel-good album helt enkelt.

Bästa spår: Cloudbusting

Visions – Grimes (2012)

Grimes öppnade upp mitt lite inrutade sätt att tänka kring musik tror jag. Att saker måste vara perfekt osv. Hon bara körde, gjorde allt själv och det fick lov att vara spretigt och opolerat. Stor inspiration!

Bästa spår: Visiting Statue

Live In Luleå – Fever Ray (2009)

Jaaa live albumet. Det är sån otrolig nerv i detta album. Brukar blunda och låtsas som att jag är där i publikhavet, haha. Jag har lyssnat på det här… antagligen för mycket.

Bästa spår: I’m Not Done

We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves – John Maus (2011)

Fantastiskt album. Jag blir typ rörd när jag lyssnar på detta. Det är något här som verkligen fångar mitt hjärta. Framför allt på Hey Moon och sista spåret Believer.

Bästa spår: Believer

Fotograf:
Linnea Romeling

Pin It on Pinterest

Share This