Fem album med Linn Koch-Emmery

av | feb 20, 2021 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

ABBA – ABBA Gold (1992)

Den första skivan jag har minnen av att faktiskt lyssna på. Mamma hade den här i sitt skivställ och jag tog ofta med den till skolan för att uppträda till på fredagstimmen. Till slut var CD:n så illa tilltygad och repig att det hackade under hela Mamma mia. Min favoritlåt var nog Lay all your love on me.

Bob Dylan – The Essential Bob Dylan (2000)

Jag var 13 eller 14 år med begynnande tonårsdepression och hade upptäckt rockmusik. På en bilresa med familjen stannade vi på en bensinmack och jag köpte den här skivan bara för att det var Bob Dylan. Jag brukade sätta på Hurricane när jag hade svårt att sova, den är så lång och upprepande. Annars var en favorit Dont think twice, its all right.

The Dig – Midnight Flowers (2012)

Redan en klassiker i min värld. Finns nog ingen skiva jag lyssnat mer på de senaste två åren. Stirra ut genom fönstret och lyssna på I already forgot everything you said och du kommer fatta vad jag menar. Annars är det bästa spåret All tied up.

Cults – Cults (2011)

Låten You know what I mean från den skivan har jag försökt återskapa utan lyckat resultat sen jag hörde den första gången. Cults är ett band (eller kanske duo?) som följt med mig sen sena tonåren. Favorit från skivan: Shine a light

Franska Trion – Los Angeles (2017)

Allt med Franska Trion egentligen, även den senaste skivan är så fin. Sån beundrare av Matti Ollikainens känsla för språk. Hur det kan vara nattsvart, skruvat och genant träffande. Bäst på skivan: Bingohallen

Fotograf:
Mio Sallanto

Pin It on Pinterest

Share This