Fem album med Lilly Ahlberg

av | nov 14, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

NERVOUS SYSTEM – Julia Michaels (2017)

Första gången jag hörde Julia Michaels var faktiskt samma dag som jag var i studion och skrev fokusspåret Call Me från min EP. Hayley och Jerker som skrev låten tillsammans med mig, spelade Issues och jag blev helt förälskad! Det är definitivt en låt som jag önskar jag hade skrivit själv. Julia har ett sätt att ta popmusik till en helt ny nivå med hennes berättande texter och melodier som verkligen fängslar lyssnaren.

Bästa spår: Issues

ASYLUM – A R I Z O N A (2019)

Det här bandet är verkligen så underskattat! Jag älskar sångarens röst så himla mycket! Den är så mjuk och varm! Syntarna som de använder tillsammans med hans röst blir en så perfekt kombination. Det där mjuka och varma är absolut någonting jag själv strävar efter att få till i min egen musik. Texterna är ganska simpla men det räcker ändå för att bära melodierna på absolut bästa sätt, vilket är någonting som också inspirerar mig.

Bästa spår: Nostalgic

BOP CITY – Terror Jr (2016)

Det här är ett väldigt speciellt och quirky album. Producenten till Call Me, Jerker Hansson, producerade och co-skrev även Come First, som jag tycker är det absolut bästa spåret på plattan! Jag älskar minimalismen i låtarna. Det är som om varje lite komponent har en specifik plats och att allt annat onödigt och överflödigt har skalats bort vilket jag ÄLSKAR!

Bästa spår: Come First

I LOVE. SWAY – Tove Styrke (2018)

Ännu en till väldigt underskattad popartist! Jag kommer så väl ihåg när Say My Name släpptes – alla låtskrivare i branschen pratade om den! Varje gång jag hade studiosessions så var det alltid någon som nämnde låten som referens pga. dess perfektion. Hennes sätt att skriva på är precis som med Julia Michaels, väldigt berättande men på ett mer quirky sätt. Jag är galet taggad på att får höra mer från henne och det ska bli så spännande att se vart hon tar sin musik härnäst!

Bästa spår: Say My Name

OVERGROWN – James Blake (2013)

James Blakes melodier är bara så fantastiska! Hans känslosamma röst tillsammans med de unika melodierna är verkligen så inspirerande! Jag lyssnar mycket på James Blake och hoppas någonstans kanske att mitt undermedvetna ska plocka upp allt det vackra han skapar och applicera det på min egen musik. Hans sound är dock mycket med indie och alternativt än mitt, men jag tror någonstans att genom att lyssna på den här typen av musik automatiskt driver fram ett djup i min egen popmusik när jag skriver den.

Bästa spår: Retrograde

Pin It on Pinterest

Share This