Fem album med Klara Zangerl

av | apr 3, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

A Tribe Called Quest – We Got It From Here… Thank U 4 Your Service (2016)

Jag förstår inte det här albumet, oftast så tröttnar jag på musik rätt så snabbt men jag har verkligen aldrig tröttnat på någon låt på detta album. Varje gång jag lyssnar på det hör jag nya saker, ljud, nya meningar och det är lika uppfriskande varje gång. A Tribe Called Quest är definitivt en grupp som fick mig att börja älska hiphop.

Bästa låt: Melatonin

Beyoncé – 4 (2011)

Vad ska man säga? Vår tids bästa sångerska och en stor inspiration. Jag tror jag har sjungit alla låtar på karaoke minst 10 gånger vardera. Alla låtar på det här albumet är bangers!

Bästa låten: Schoolin Life

Foster The People – Torches (2011)

Jag hade lyssnat på låten Pumped Up Kids som en galning när den kom ut men aldrig på resten av albumet av någon dum anledning. Sen, för ungefär två år sedan började jag lyssna på Torches på riktigt och jag älskar det för de röriga, slumpmässiga ljuden som tar mig tillbaka till 2012. Vill jag bara må bäst någon dag så sätter jag på det här albumet.

Bästa låt: Call It What You Want

Nico – Chelsea Girl (1967)

Chelsea Girl är ett nyupptäckt album för mig. Jag tycker att en av de bästa sakerna med musik är när man själv blir inspirerad till att skapa musik, det blev jag verkligen när jag lyssnade igenom Chelsea Girl för första gången. Hennes melankoliska röst, gitarrerna och de tillfälliga stråkarna skapar en magi som jag vill mysa in mig i.

Bästa låt: These Days

Jeff Buckley – Grace (1994)

Grace var det första albumet jag lyssnade igenom på riktigt när jag var liten. Jag var åtta år och fick min mammas gamla iPod som redan hade några album nedladdade. Där fanns några Melodifestivalen-album men också albumet Grace. Jag blev helt obsessed av Jeff Buckley, jag skrev till och med ett skolarbete om honom. Även idag inspireras jag väldigt mycket av hans uttryck och vackra, sköra röst.

Bästa låt: Mama, You´ve Been On My Mind

Pin It on Pinterest

Share This