Fem album med Hands Down

21 aug, 2021

Hands Down

Hands Down gästar i dag vårt format fem album och berättar om betydelsefulla samlingar under temat repeat.

Jag har valt fem album utefter ett litet tema som jag kallar “repeat” det innebär att jag har lyssnat på dessa album i perioder på repeat 3-4 gånger dagligen i några månader. Det kanske innebär att dom är bra och värda att hylla. Eller att jag är galen, det kanske du som läsare får avgöra.

Coldplay – X&Y (2005)

Året 2007 satt jag hemma vid familjens dator och spelade spelet Jibbin+ samtidigt blastade musik från min iPod shuffle (andra generationen) på den hade jag plats med 100 låtar. Där hade jag hela Coldplays discografi, även några bootlegversioner och demos. Men just X&Y blev soundtracket till detta freestylespelet för skidåkare, man börjar med låten Square One i menyn, det kändes som att man gick in i en helt ny värld älskar ljudlandskapet i introt. Om man vill spela spelet idag så finns det en modern open source version som heter Shredsauce.

Bästa spår: Square one

Coldplay

Radiohead – In Rainbows (disk 2) (2007)

Förutom att In Rainbows är det bästa albumet genom tiderna så finns det en B-sida till hela skivan. Som också innehåller några godbitar. Bangers+ Mash är en riktig energiknuff som kan få vilken nykter mellanstadielärare som helst att vicka på höfterna. Det gjorde kanske inte min lärare. Men om jag var lärare som skulle jag inte bara vicka på höfterna jag skulle kanske vifta lite med armarna också.

Bästa spår: 4 minute warning

Radiohead

Mussette – Datum (2008)

Året 2015 lyssnade jag bara på “introvert” musik, enligt min far. Jag var 20 år gammal. Precis börjat dricka strävt rödvin och bodde hemma. Klart som fan det skulle bli introvert musik för mig! Men vilken skiva detta är. Introvert eller inte. En skiva både för instrumentalister och fågelskådare.

Bästa spår: 14 april

Musette

Midlake – The Trials of Van Occupanther (2006)

Hösten 2016 strövade jag på Karlstads mörka och kalla gator. Jag ville bara därifrån och det kom jag med detta album. Av någon anledning så skippade jag alltid de tre första låtarna. Så mitt heta tips att börja från spår fyra “Van Occupanther”, albumet kommer igång fortare då tycker jag. Det spåret fick mig alltid på bättre humör, även om alla låtarna på skivan är skitdeppiga. Men jag mår generellt bättre av deppig musik.

Bästa spår: We gathered in spring

Loving – If I am only my thoughts (2020)

Förra året lyssnade jag bara på en skiva och det var denna. Öppningspåret börjar så smakfullt med: “I’ve got a vision So clear in my head It’s a strange kind of prison It is and it isn’t”. Jag känner iallafall igen mig i dom orden, jag har ofta tydliga visioner utan verktyg för att genomföra dom. Kanske är därför jag har 400 tomma aluminiumtuber hemma, för livsmedel. Det blev ingen uppstart av ett livsmedelsföretag för mig 2020 och tur var väl det. Nu gästar jag istället på Popmani och tipsar om detta fantastiska album.

Bästa spår: Visions

Fotograf:
Fredrik Stål

 

Pin It on Pinterest

Share This