Fem album med Foxes

av | apr 24, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Thom York – Suspirium (2018)

Luca Quadrigino gjorde nyligen en ny version av Suspira som är en av mina favorit skräckfilmer från 70-talet. Jag har alltid älskat soundtracken som tillhör skräckfilmer, speciellt till filmer som Wicker Man och Suspiria. Den musiken har inspirerat mycket av min musik. Jag älskar hur musik som är vacker och känns omhändertagande också kan kännas obehaglig. Det lämnar en med en olustig känsla och gör att du aldrig blir uttråkad. Thom York, som jag också älskar, gjorde den instrumentala musiken till filmen och för mig kändes det som den perfekta kombinationen.

Bästa spår: Susprium

Bon Iver – 22, A Million (2016)

Jag besökte Coachella för några år sedan och deras spelningen den lördagskvällen gjorde mig till ett stort fan. Men det var något med att se den här albumet live och känslan av var jag var i livet just gjorde något med mig. Under den tiden funderade jag mycket på ifall jag ville fortsätta med musik och vad jag ville göra med mitt liv överhuvudtaget. Det kändes som att jag hade nått vägens ände där jag var tvungen att bestämma ifall jag ville fortsätta eller göra något helt annat. Att höra det här albumet och orden om att det snart kunde vara över fick mig att inse hur skört livet är och hur vi alla bör göra det vi älskar vad som än händer. Det är en känsla som jag aldrig kommer att glömma.

Bästa spår: Over Soon

Niki & the Dove – Instinct (2012)

När jag flyttade till London så blev det här albumet som ett soundtrack till alla nätter som jag var ute och det hjälpte mig genom alla toppar och dalar. Det dansanta soundet är väldigt beroende och jag älskar att Niki i princip är Stevie Nicks och Kate Bush samlad i en otrolig röst. Det här albumet är tidlöst.

Bästa spår: Under the Bridges

Max Ritcher – The Blue Notebooks (2018)

Det var någon som introducerade mig till det här albumet och det kanske är en av de finaste gåvorna som jag fått. Det tilltalar mig på så många olika sätt. Jag älskar soundtrack och jag lyssnar på väldigt mycket musik som saknar sångröst väldigt ofta. Det finns något med det här albumet som är både gripande och omfamnande och jag älskar det.

Bästa spår: The Blue Notebooks

Eminem – The Eminem Show (2002)

Jag växte upp med att lyssna på Eminem om och om igen. Jag brukade skriva ner hans texter i en bok och försöka memorisera dem. Det finns något i hans ilska och känslor som talar till mig och jag älskar honom. För mig har hans musik varit väldigt rörande men samtidigt konfronterande. Jag tror att något i mig skulle vilja kunna uttrycka denna ångest och känsla lika poetiskt som honom.

Bästa spår: Sing For the Moment

Fotograf:
Hollie Fernando

Pin It on Pinterest

Share This