Fem album med Durand Jones & The Indications

17 jul, 2021

Durand Jones & The Indications

Den 30 juli släpper Durand Jones & The Indications ett nytt album och i dag gästar bandets sångare och gitarrist vårt format fem album för att dela med sig av betydelsefulla samlingar.

Daft Punk – Discovery (2001)

Någon brände en kopia av det här albumet åt mig på gymnasiet och jag lyssnade på det direkt. Användningen av klassiska trummaskiner, smakfull slap bass och disco-rytmer inspirerade verkligen mig i ung ålder. Jag byggde även min egen talk box av några gamla datorhögtalare och kirurgiska slangar.

Daft Punk

Stevie Wonder – Where I’m Coming From (1971)

Beroende vilken dag det är kommer mitt favorit Stevie-album att ändras. Så i dag är det där jag kommer ifrån. Det är en skiva som inte ofta diskuteras av Stevie-favoriter, men det borde vara. Du kan verkligen höra hur han påverkades av The Beatles och andra rockband på detta album. Och jag älskar också hans politiska uttalanden på denna sida. Syreeta sjunger också på det vilket också är en speciell godis.

Stevie Wonder

Laraaji – Essence/Universe (1987)

Det är ett helt perfekt ambient album. Bara en låt per LP-sida, det klockar på knappt en timme. Jag har alltid älskat hur Laraaji använder cittret på sitt eget unika sätt. Det är definitivt ett av de mest intuitiva albumen jag någonsin har hört. Otroligt enkelt men ändå magnifikt och frodigt. När vi är på turné använder jag det här albumet för att varva ner och somna nästan varje kväll.

Laraaji

Cleo Sol – Rose in The Dark (2020)

Jag har följt producenten Inflo sedan jag kom över SAULT-skivorna för några år sedan. Jag är så imponerad av trumman och slagverkets ljud på den här skivan. Varje låt har sin egen trumsmak som fungerar så bra inom arrangemanget. Cleos röst är vacker och texterna är också i toppklass.

Cleo Sol

Krystle Warren – Three The Hard Way (2018)

Under de senaste sex månaderna har Krystle Warren blivit en av mina favorit låtskrivare. Hon har prosa, ärlighet och nyans i sitt sätt att skriva. Jag älskar det här albumet eftersom det känns gospel för mig men det är det inte. Och hon dissekerar det och går djupt in i det. Mycket minimal också. Vilket är supercool för mig.

 Krystle Warren

Fotograf:
Ebru Yildiz

 

Pin It on Pinterest

Share This