Fem album med DANIEL4EVER

av | maj 1, 2021 | Artiklar, Fem album med

Daniel4ever som består av Daniel Boyacioglu, Nils Törnqvist och Markus Jägerstedt släppte i går sin första singel Sång för Sanjin och i dag gästar de vårt format fem album.

Absolute Music 2 – Olika artister (1987)

Samlingsplattor var ett bra sätt att upptäcka musik och nya artister på. Lite som dagens spellistor. Denna platta gick på repeat i Nisses högtalare vid en viss ålder. Och många av låtarna håller än idag. Lyssna på körerna i sticket på låten Would I Lie To You? och låt dig golvas.

Bästa låt: Would I Lie To You?

Alf Leila Wa Leila – Umm Kulthum (1966)

Albumet består av en liveupptagning. Nästan som en enda lång låt på 42 min! Eller mer som ett stycke musik i olika delar. Tusen och en natt med budskapet: en natt i sann kärlek är som tusen nätter eller ett helt liv. Otroligt bra band! Kanske världens genom tiderna svängigaste orkester. Otroligt välskrivna melodier och texter. Bästa stycket är när hon sjunger till solen och säger ”kom till mig, kom till mig. Efter att natten passerat men inte innan året tagit slut”. Ordet för ”natt” och ”år” är samma.

Blue album – Weezer (1994)

Markus berättar att denna platta fick honom att lära sig gitarr, spela i band, och våga sjunga inför publik.
⁃ om jag någongång inspirerar någon annan med en av mina låtar till just det skulle jag inte vara missnöjd, säger han.

Bästa låt: Say it ain’t so

Ja dä ä dä! – Pugh Rogefeldt (1969)

Klassiskt intro som har samplats av bland annat Dj Shadow. Supergrupp med Pugh, Jojje Wadénius och Janne Loffe Karlsson. Egentligen är alla låtarna bra! Nisse berättar att han var besatt av den här plattan vid 15 års åldern.

Bästa låt: Love Love Love

Like water for chocolate – Common (2000)

Common har en av hiphopens finaste röster, ihop med hans timing blir allt han säger rap. Det har ibland gjort honom slapp. Men på denna hans fjärde platta sitter allt ihop. Rapen svänger, texterna är djupa och lekfulla. Beatsen är världens tyngsta, merparten är producerade av den framlidne legenden J Dilla. Daniel fick sitt andra dop i livet år 1999 på ett promogigg till denna platta på Münchenbryggeriet i Commons svett.

Bästa låt: Dooinit.

Pin It on Pinterest

Share This