Fem album med Cy

av | mar 27, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Pink – I’m not dead (2006)

Den här var en av de första skivorna jag ägde själv och den gick på repeat på min freestyle. Jag stod framför spegeln och mimade till U + Ur Hand, men fattade inte förrän långt senare vad den handlade om. Hon är fet, power rakt igenom.

Bästa spår: Who Knew

Robyn – Body Talk (2010)

LIVETS PLATTA! Kommer aldrig sluta gilla den här skivan. Jag är ett enormt Robyn-fan, och både Body Talk och Special Edition-skivan är så bra, så effortlessly genomarbetat. Välgjord pop at it’s best.

Bästa spår: Omöjligt. Men om jag måste säga, kanske Indestructible.

Rihanna – Anti (2016)

Jag har alltid gillat Rihanna men efter den här skivan älskade jag henne!!! Den är så fri och cool och tidlös tycker jag. Alla låtar är så olika, men det hänger ändå ihop. Allt hon sjunger låter coolt, allt hon har på sig blir snyggt.

Bästa spår: Consideration med SZA

Lykke Li – Youth Novels (2008)

Fan vad jag var avundsjuk på allt med den här skivan. Den är så hemmagjord och mysig och så badass på samma gång. Satt hemma när jag var 15 och försökte trumma på madrassen och göra quirky texter som Lykke Li, men det blev inte så bra.

Bästa spår: I’m Good, I’m Gone

Kimbra – Vows (2011)

En kompis visade henne för mig innan hon slog igenom och hon öppnade ögonen för mig när det kom till att blanda in jazziga influenser i pop. Jag hade aldrig hört så märklig musik med så konstiga texter förut. Hon hade ett klipp på Youtube där hon loopade sig själv och gjorde ett galet coolt arrangemang på Plan Gold Ring av Nina Simone. Jag önskade mig en loop-maskin i present och copy-paste:ade efter bästa förmåga.

Bästa spår: Good Intent

Pin It on Pinterest

Share This