Fem album med Cosima Olu

14 aug, 2021

Cosima Olu

Cosima Olu gästar i dag vårt format fem album och berättar om betydelsefulla samlingar från Joni Mitchell, Donnie Hathaway och Silverchair. 

Joni Mitchell – Both Sides Now (2000) & Travelogue (2002)

Kunde inte välja mellan plattorna.. Så galet bra versioner, fantastiska arr av Vince Mendoza och insats av Wayne Shorter på saxofon. Gaaalet bra! Jag beundrar Jonis känsla för frasering och språk. Hon är en konstnär som står ut och berör. När jag har brist på inspiration är hennes repertoar en guldgruva utan dess like. Mina favoriter, men också de låtar som är svårast att lyssna på, är For the Roses och Both Sides Now. Tårarna kommer på en sekund.

Donnie Hathaway – Never My Love: The Anthology (2013)

Drömmer ibland om att se honom live.. Han dog alldeles för tidigt. En OTROLIG sångare, pianist och låtskrivare. Jag önskar att jag kunde skriva ballader i närheten så bra som han gjorde. For all we know och Giving up får guldmedalj.

Laura Mvula – Sing to the moon (2013)

Denna platta släpptes när jag gick på Musikhögskolan här i Stockholm. Jag satt på bussen på väg till skolan och blev helt tagen av musiken så jag glömde att hoppa av min hållplats.

Silverchair – Diorama (US Version) (2002)

Min bror introducerade mycket rock för mig under högstadiet. Han hade en gigantisk svart stereo där musiken brukade gå varm. Jag blev så hooked på Silverchair och framför allt denna platta som är storslagen och mäktig. Detta är en platta som jag ofta lyssnar på i bilen. Landsväg + Silverchair = <3

Outkast – Speakerboxxx/The Love Below Disc 2 (2003)

Haha tyvärr har jag bara matat Disc 2. Tror knappt att jag lyssnat på första hälften av plattan… skäms. Men ja, Disc 2 har betytt mycket under under högstadiet. Gick i korridorerna med högsta volym i min iPod, mimade och gjorde mina små moves.

Pin It on Pinterest

Share This