Fem album med Borgerlig Begravning

av | feb 13, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Med is i magen – Asta Kask (1985)

Soundet på den här 8 spårs plattan är typ det bästa som finns och det är vi alla överens om. Det har inspirerat sjukt till våran första EP. När limpan (som spelade in) frågade hur vi ville det skulle låta så var det denna skiva vi tog som exempel.

Bästa spår: Välkommen hem

How Could Hell Be Any Worse – Bad Religion (1982)

Det var en av dom första punk plattorna jag hörde. Svårt att välja mellan den och bad brains första och GBH. Men det får bli denna, berättar Julian

Bästa spår: We’re Only Gonna Die

Were only in it for the Drugs – Ebba Grön (1979)

Helt ärligt. Vilket punkband har inte lyssnat på Ebba? Ebba grön är barndom för oss. ”Ja jag hatar hela borgligheten ja jag hatar hela kungahuset” är ju lagom inspiration.

Bästa spår: Beväpna er

…And Out Come the Wolves (…And Out Come the Wolves) – Rancid (1995)

Rancid är stor inspiration i attityd och stil. Deras utstrålning är punkig som fan och plattan and out come the wolves är en jåvla hitkavalkad från början till slut.

Bästa spår: Ruby Soho

Historien dömer oss alla – Asta Kask (2018)

Den här EP:n kom 2018 och bidrog till att vi startade band. Texterna är stor inspiration och utan den hade vi inte låtit som vi gör idag. Skivan är en knytnäve mot precis det vi vill slå knytnäven mot.

Bästa spår: Några jävla spänn

Pin It on Pinterest

Share This