Fem album med Beharie

6 nov, 2021

Beharie

Singelaktuella Beharie gästar i dag vårt format fem album och berättar om betydelsefulla samlingar från Moses Sumney, Frank Ocean och Bon Iver.

Sounds like this – Eric Hutchinson (2008)

Eric Hutchinson var min första singer-songwriter crush. Jag minns fortfarande endorfinrushen som jag upplevde när jag för första gången hörde låten OK, it’s alright with me på radion. Jag satt helt tyst och tagen, längst bak i bilen påväg hem från en familjesemester med drygt en timmes färd kvar, och i samma ögonblick som låten hade ordagrant golvat mig så försökte jag memorera en textrad, just för att kunna googla detta mästerverk vid ett senare tillfälle. Det är fortfarande ett av mina absolut starkaste musikminnen i livet.

Eric Hutchinson

Moses Sumney – Aromanticism (2017)

Första gången jag hörde Aromanticsim med Moses Sumney så tyckte jag att skivan var lite märklig och ointressant, men med tiden så har plattan verkligen vuxit sig till en av mina favoriter. För mig är det här albumet ett bevis på att konst behöver tid för att växa och mogna. Ofta är det konsten som har behov för att växa och mogna som träffar en djupast och betyda mest. Sången, melodierna, soundet, harmonierna, och arrangeringen. Sammansatt i ett universum som alltid kommer tillbaka till och inspireras av.

Moses sumney

Frank Ocean – Channel Orange (2012)

Det här albumet är ett tidlöst mästerverk. När jag är 80 år, kommer jag fortfarande avnjuta den här skivan på vinyl och gunga sakta i min retro gungstol. Berättandet i låtarna helt unikt och han har en unik och melodisk stil som är otroligt imponerande. Det här albumet har så mycket, samtidigt som det är en dynamisk och spännande resa från start till slut. Channel Orange kommer alltid vara en av mina personliga favoriter.

Frank Ocean

John Legend – Get Lifted (2005)

Jag var helt besatt av John Legend och det här albumet i tonåren. Jag tillbringade otaliga timmar på att försöka sjunga som honom, jag försökte till och med kopiera sättet han sjöng sina fraser på. Jag minns att jag köpte tonerna till skivan, för att även försöka lära mig spela piano precis som honom. Sättet han sveper in sina popmelodier i ett souligt uttryck träffade verkligen mig och min egen musik på den tiden.

John Legend

Bon Iver – Bon Iver (2011)

Den här skivan introducerade mig hur man kan isolera sig från omvärlden med musik – Hur man kan fullständigt zoona ut via den. Skivan har lärt mig att musik är fullt av känslor och kan beröra en djupare än något annat. Den här skivan har lärt mig att musik kan stoppa tiden, ge utrymme för att tänka, känna och andas. Den har inspirerat mig att vara fullkomligt ärlig genom musiken, att våga vara sårbar. Den här skivan är en av de vackraste skivor jag vet om.

Bon Iver

Fotograf:
Malin Longva​

 

Pin It on Pinterest

Share This