Fem album med The Amazons

av | sep 30, 2017 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

IV – Led Zeppelin (1971)

IV är det bästa albumet från ett av 70-talets största band. Här är Jimmy Pages produktionskapacitet på topp, även rent musikaliskt är bandet på topp, lyriken i låtar som Stairway To Heaven tar bara bandet ännu högre.

Dark Side of the Moon – Pink Floyd (1973)

Vi besökte nyligen Pink Floyd utställningen V&A i London. Det var en påminnelse av hur speciellt albumet Dark Side of the Moon är. Det säljer fortfarande tusentals exemplar i veckan, och med god anledning. Det är teman av tid, girighet och konflikt, som fortfarande är aktuella idag på grund av sina ambiösa ljudlandskap.

what’s the story morning glory – Oasis (1995) 

Ett album som vi alla har växt upp med. Det är som Storbritanniens sångbok från 90-talet. Relevansen av sånger som Don’t look back in anger verkar förnyas för varje generation, för det mesta nyligen efter det vi har sett efter terrorattacken i Manchester.

Nevermind – Nirvana (1991) 

Smells Like Teen Spirit var en glödlampa för många människor. Det faktum bara att resten av Nevermind hade otroliga låtar som Drain You,Lithium, Come As You Are var en totalbonus.

The Suburbs – Arcade Fire (2010)

The Suburbs är en favoritskiva från ett av våra kollektiva favoritband. Ett fullständig album, med teman så som uttråkighet, ensamheten och nostalgi som föddes när förortslivet vävde genom låtar som återgav våra liv från en liten pendlarestad som Reading.

Pin It on Pinterest

Share This