Mode och Nobelpris? Ja, ännu är det ingen designer som fått ta emot ett Nobelpris, men däremot har elever på Beckmans Designskola fått i uppgift att tolka just Nobelpriset. Eller det är snarare tolkningar av upptäckterna och personerna bakom dem som tolkas. Det är inte första året som eleverna får den här uppgiften. Redan 2011 började Beckmans att samarbeta med Nobelmuseet.
– Det är ett tillfälle att relatera till andra områden, och komma i kontakt med framstående personer inom andra områden. Vi arbetar såklart på olika nivåer, och med olika perspektiv, men kreativiteten är densamma! säger Göran Sundberg, lektor vid Beckmans Designskola.
Det är gestaltningar av prisen i kemi, fysik, medicin, fred, litteratur och ekonomi, som vi kommer kunna se på Nobelmuseet från och med 8: december och fram till 20:e januari.
Och det är inte enbart modesidan som ser fram emot det.
– Förra året häpnades jag över studenternas medvetna val, deras ambition och stora intresse. Det ska bli spännande att se vilka kopplingar studenterna väljer att göra med årets Nobelpris, säger Jeanette Peterberg, projektledare på museet.

Fashion Innovation kan du se på Nobelmuseet 8 dec- 12 jan.

Pin It on Pinterest

Share This