Den rullande åskan knockade Stockholm Stadion

av | jun 11, 2017 | Ny musik, Recensioner

Håkan Hellström har gjort det igen. Finns det någon artist som får ett publikhav att dansa, sjunga och gråta av lycka är det Göteborgs egna stolthet och Popmanis Elin Sandelin berättar varför. 

Dagen började med solsken och varma temperaturer. Kön ringlades runt Stadion och förväntningarna är höga efter flera år av otroliga arenaspelningar, vad kan Håkan ha för ess i rockärmen denna gång? Erik Lundin springer upp på scenen med en dundrande kraft och hälsar på publiken med sitt varmaste leende och solen skiner över Stadion. Kort därpå kliver bandet på och jublet stegrar sig – det är nära nu. Håkan smyger sig bakom scenen och väl på plats drar han igång Dom där jag kommer från tillsammans med Erik följt av arenaklassikern Tro och tvivel som får Stadion att stegra. Fyra låtar passerar med en aning tafatt publik som inte riktigt tänder till innan ett åskväder bryter ut under Det tog så lång tid att bli ung.

Håkan hoppar på en tekniker som meddelar att konserten måste avbrytas och säger med all kraft ”bara en låt till” och hela publiken tänder till. Scenen släcks och tekniker på scenen sopar bort stora högar med vatten medan blixtar på himlen ovanför oss skänker ljus på publikhavet. Minuter passerar i ovisshet och publiken ropar ”Håkan” tills vi får besked att konserten kan starta inom tio minuter igen. Aldrig har vi varit så lättade som då. Och det är ingen dum entré Håkan och bandet gör när de dansar ut på scen med torra kläder igen till tonerna av Jag har varit i alla städer. Trots att regnet öste ner skymtas en tår eller två i publikhavet.

Håkan växlar upp, bandet växlar upp och publiken växlar upp. Det är som att Håkans vassaste ess i rockärmen denna kväll är den rullande åskan som dundrade in på arenan till stor förvåning och hänförde alla. Om det är något jag lärt efter mina år med Håkan är att jag har slutat bli förvånad för med Håkan är allt möjligt, även denna kväll. Alla goda ting är tre och detsamma gäller för Håkan. Veronica Maggio, First Aid Kit och Silvana Imam gästar göteborgaren på scenen och hela publiken dansar med till Förhoppningar & regnbågar, Klubbland, Du Fria, Rockenroll, blåa ögon, En midsommarnattsdröm, Kom igen Lena! och Hela huset.

Ett konfettiregn får publikhavet att sjunga med till Känn ingen sorg för mig Göteborg och fyrverkerierna dundrar över arenan när kvällen närmar sig sitt slut. En barfota Håkan springer runt på scenen med en otrolig närvaro och bandet delar ut rosor, plektrum och trumpinnar till publiken efter en sista allsång till Nu kan du få mig så lätt. Ja, vad ska jag säga? Efter närmare tio konserter slutar jag bli förvånad att Håkan ständigt har nya ess i rockärmen och denna gång var det den rullande åskan som tog oss med storm. En sak är jag säker på – aldrig har jag varit så oberörd av ett regn och varit så lycklig i samma stund.

Alla låtar: 1. Dom där jag kommer från (med Erik Lundin) 2. Tro och tvivel 3. Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din 4.Jag utan dig 5. Du kan gå din egen väg 6. Mitt Gullbergs kaj paradis 7. Det tog så lång tid att bli ung (åskpaus) 8. Jag har varit i alla städer 9. 2 steg från paradise 10. Ramlar 11. Valborg 12. Shelley 13. När lyktorna tänds 14. Förhoppningar & regnbågar/ Klubbland (med Silvana Imam) 15. Du Fria (med First Aid Kit) 16. Rockenroll, blåa ögon – igen/ En midsommarnattsdröm (med First Aid Kit) 17. Din tid kommer 18. För sent för Edelweiss 19. Känn ingen sorg för mig Göteborg 20. Det kommer aldrig va över för mig 21. Hela huset (med Veronica Maggio) 22. Kom igen Lena! (med Veronica Maggio och Erik Lundin) 23. Du är snart där 24. Nu kan du få mig så lätt

Författare:
Elin Sandelin, Skribent

Fotograf:
Kitty Lingmerth

Pin It on Pinterest

Share This