De 50 bästa kärlekslåtarna

av | feb 14, 2019 | Artiklar, Playlists

Eftersom det idag är alla hjärtans dag listar vi på Popmani tidernas bästa kärlekslåtar.

The Drums – Down By The Water

Kategori: hopplös romantiker
Den här vaggviseliknande låten kan vara den vackraste och mest innerliga kärleksförklaringen som någonsin yttrats i musikalisk form. Den låter som en tryckare på en amerikansk high school dans och det är något så förtvivlat bedjande och uppriktigt över den.

The Velvet Underground- I’m Sticking With You

Kategori: kärlekskrank
Sockersöt och tidlös låt som aldrig kommer sluta vara bra. Den är väldigt oskyldig och har liknats vid en barnvisa. På låten sjunger trummisen Moe Tucker. Lou Reed ska ha bett henne att vara med just för den oskyldiga kvalitén i hennes röst.

The Vaccines – Want You So Bad

Kategori: trånande
Drömmig och förförisk låt med fantastisk bas. Justin Young har kallat det sitt “bästa försök att låta sexig”.

Timo Räisänen – About You Now

Kategori: besatthet
Ett klassiskt exempel på när covern överträffar originalet. Låten gjordes först av tjejgruppen Sugarbabes 2007. Timo spelade in låten för sin fjärde skiva och gav den en helt annan karaktär av äkthet.

Ezra Furman – Love You So Bad

Kategori: upp över öronen förälskad
Bubblande, begynnande, kolsyrefylld tonårsförälskelse paketerad i en låt. Den här låten är som små fyrverkerier i öronen. Ett kärleksvrål som måste släppas ut för någon att höra.

Cat Power – Sea Of Love

Kategori: kärlekshyllning
Den här låten är så skör, äkta och privat. Den är också soundtracket till en av de finaste scenerna i en film någonsin, Juno. Ultimat bröllopslåt.

Arctic monkeys – I Wanna Be Yours

Kategori: serenad
Det här är Arctic Monkeys när de är som bäst. “I wanna be your vacuum cleaner/Breathing in your dust” är bland de mest klockrena öppningarna på en låt någonsin. Det är en egen tolkning av John Cooper Clarkes låt med uppdaterad text.

Lykke Li – Unchained Melody

Kategori: obotligt förälskad
Lidelsefull, febrig kärlekslåt om saknad. Funkar dubbelt som precis dumpad-låt och för nyförälskade. Lykkes röst får verkligen ta full plats och breda ut sig i den här covern av The Righteous Brothers.

Rihanna – Love On The Brain

Kategori: olycklig kärlek
När Rihanna sjunger om kärlek är det sällan den enkla sorten. I den här retro-aktiga låten är det en souligare version av Rihanna som kommer fram. Låten har jämförts med Amy Winehouse och även låtskrivarna har sagt att det var det soundet de var ute efter. En låt med influenser från 50-talet med modern text.

The Cure – Lovesong

Kategori: Långvarig kärlek
En sån här lista är ju inte komplett utan The Cure, som för att vara ett punkband har en väldigt sund relation till kärlek. Det kan ju bero på att frontmannen Robert Smith skrivit alla låtar till sin fru som han varit med sen han var 14.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This