David Ritschard gästas av Frida Hyvönen på ny singel

18 maj, 2021

Dodie

David Ritschard tar oss med till östra Södermalm på nya singeln Än går det vågor där han gästas av Frida Hyvönen.

David Ritschard debuterade som soloartist under 2019 med albumet Brobrännanren där han beskrev vardagen med hjälp musik som kan beskrivas som en hybrid av klassisk country och folkhemsoul.

Nu är han tillbaka efter samarbetet med Magnus Carlson på bajen-singeln Vi ses snart igen, med ytterligare ett alster som går att koppla till stadsdelen och på singeln Än går det vågor är lyriken baserad på artisten själv kallar ”det ännu inte helt ombildade östra Södermalm”.

Singeln är hämtad från David Ritschard kommande album Blåbärskungen som är planerad att släppas den 24 september och på låten gästas han av Frida Hyvönen som i mars släppte sitt senaste album Dream of Independence.

– Aldrig själv bott inom tull och har heller inget intresse av att spä på nån mytologisering som blåser på gentrifieringen ännu hårdare. Har en faster vid Nytorget och har älskat dom här gatorna sen jag var barn, från tidiga tonåren blev Skanstull och österut CITY för mig. Vill du lära känna ett område på djupet utan att bo där sätter du dig med fördel i kassan på lokala Systembolaget i några år. Jag sitter där än, ser varannan invånare i ögonen veckovis och ser där samtidigt konfrontationen mellan nya och gamla söder i blixtbelysning.

 

Författare:
Elin Strömberg

Fotograf:
Johan Bergmark

 

Pin It on Pinterest

Share This