Daniela Rathana och Myra Granberg tolkar Veronica Maggio

18 maj, 2021

Daniela Rathana

Hör Daniela Rathana, Victor Leksell, Myra Granberg och Miriam Bryant tolka Veronica Maggio i samband med tioårsjubileet av Satan i gatan.

Tio år har gått sedan Veronica Maggio släppte poppärlan Satan i gatan som tog hela Sverige med storm. Nu har Daniela Rathana, Victor Leksell, Myra Granberg och Miriam Bryant släppt varsin tolkning från skivan.

– Innan Satan i gatan hade jag inte lyssnat så mycket på svensk musik, så det var verkligen öppningen till musik på svenska. Låten jag tolkar och hela albumet har jag en jätteintim relation till. Jag har köttat den på fester genom hela min uppväxt, jag har gråtit till den, gjort slut med folk och sen sprungit till det här albumet så den här låten har varit med mig sen högstadiet. Jag kommer alltid tillbaka till Veronicas musik, plockat upp den när jag behövt den. Jag har inte kunnat lämna den, berättar Daniela Rathana.

Miriam Bryant tolkar låten Mitt hjärta blöder, Daniela Rathana titelspåret Satan i gatan, Victor Leksell balladen Snälla bli min och Myra Granberg hitlåten Jag kommer.

– Veronica Maggio är en så stor del av mitt musikaliska ID. Hon förändrade sättet som man skriver svenska texter, sound – alla de bitarna. Än idag är Veronica Maggio min största inspirationmusikmässigt. Min relation till Jag kommer har en sån nerv, det är något magiskt med den låten. Jag kommer behålla nerven men göra den ännu mer upptempo, dansant – lite klubbigare, berättar Myra Granberg.

Läs även vår intervju med Daniela Rathana här.

 

Författare:
Redaktionen

 

Pin It on Pinterest

Share This