Cuntrie: ”Jag är besatt av när saker känns genuina och lite fula”

av | sep 30, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

Ebba Gustafsson Ågren från Wy debuterade i fredags med singeln The Singer under sitt nya soloprojekt Cuntrie. Ett projekt som öppnat upp för ett annat typ av skrivande och en minimalistisk produktion.

I fredags släppte du din första singel under soloprojektet Cuntrie, hur känns det och vill du berätta lite om låten?
– Det känns roligt. Det ska bli spännande att se hur det tas emot, eftersom det är första gången jag släpper något som jag producerat helt på egen hand. Låten handlar om min storebror. När jag insåg att jag kunde skriva om saker som inte passade riktigt in i Wy så var min storebror det absolut första jag ville skriva om. Han är två år äldre och vi växte upp vägg i vägg. Vi har haft en ganska hackig relation när vi växte upp, men nu är vi jättebra vänner. Vår relation är väldigt betydelsefull för mig.

När kom du på att du vill starta ett projekt vid sidan av Wy?
– Jag har egentligen aldrig haft några planer på det. Jag fick ett infall, började skriva låtar och hade samtidigt ett bra artistnamn på lager. Plötsligt hade jag skrivit så många låtar jag tyckte om att jag kände mig tvungen att släppa dem. Jag har aldrig blivit riktigt nöjd med saker jag producerat på egen hand, och jag tror det är därför jag inte varit så sugen på solo.

”Med Cuntrie finns det inga regler alls.”

Textmässigt säger du att nu du kan skriva lyrik som inte riktigt hade passat för Wy. Vad är den främsta skillnaden mellan ditt skapande för Wy och Cuntrie?
– Det är ju jag som är textförfattaren i Wy, men texterna och musiken där hamnar ändå väldigt nära oss både mig och Michel. Det är som om jag undermedvetet skriver om oss två fastän jag skriver mest från mitt eget perspektiv. Det känns som att vi båda får lika mycket utlopp för våra känslor där. Vi har också satt en särskild ton med Wy som känns viktig att behålla. Med Cuntrie finns det inga regler alls. Jag kan skriva om vad som helst utan att det gör något.

Utöver Wy och Cuntrie, har du också varit med och startat upp Feverish, kan du inte berätta lite om det?
– Sedan vi startade Wy har vi tänkt mycket på hur det skulle vara om vi hjälpte andra artister med allt vi gör till Wy. Videos, PR, branding, artwork och så vidare. Det känns väldigt bra att det har blivit verklighet nu och vi har väldigt roligt när vi jobbar med det. Vi har till och med en tredje person med oss ombord nu, vilket känns jättekul. Vi hoppas kunna hjälpa inte bara musiker utan alla typer av konst och kulturprojekt i framtiden.

Din kreativitet och målmedvetenhet i alla dina slags projekt är så inspirerande. Men vart hittar du all inspiration?
– Överallt. När vi startade wy och jag började skriva låttexter på allvar har jag samlat inspiration på ett helt annat sätt. Som en författare. Ifall jag ser, hör eller tänker något bra så skriver jag ner det. Jag är besatt av när saker känns genuina och lite fula. När man tänker “You can’t make this shit up”. Det blir jag väldigt inspirerad av.

Hur ser framtiden ut för Cuntrie? Kan vi förvänta oss mer musik redan i höst?
– Ja! Jag har skrivit en EP och håller på med en musikvideo till. Hoppas också på att få spela live. Gärna i klubbsammanhang.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This