Foto: Kristian Löveborg/ASFB

Foto: Kristian Löveborg/ASFB

Se hela kollektionen här.

Caroline Kummelstedt är ett av de mindre kända namnen som visat i veckan, vilket kanske förklarar stolarna som ekar tomma när lamporna släcks. Men istället för att avfärda de mindre visningarna kan man se dem som en chans att serveras något nytt.

Och det här är faktiskt en av få visningar som sticker ut och etsar sig fast i minnet. I internationell anda bjuder Kummelstedt på en ordentlig färgexplosion följt av en kavalkad av starkt grafiska ränder och prickar. Osvenskt och ovant, med andra ord. Visst sticker det i ögonen men givetvis är det också uppfriskande i mörkret som varit SS-15.

Löst sittande plagg i krispiga material möter hundtandsrutiga väskor. Betoning ligger på skjortkragar och kortkorta kjolar.

Effekten av färgchocken förstärks ytterligare av epilepsiframkallande neonrör och enorma, konformade frisyrer. Sminket bygger vidare på temat, med triangulär vit eyeliner som lyser upp. Helhetsintrycket resulterar i en adrenalkick och jag glömmer bort huruvida kläderna föll mig i smaken eller inte. Det blir kanske för mycket, men Kummelstedt bjuder i alla fall på en oväntad och upplivande show.

BÄST: Att Kummelstedt vågar sticka ut
SÄMST: Alla effekter ihopräknade blir kanske lite väl magstarkt

Pin It on Pinterest

Share This