Blandband för en annorlunda nyårsafton

av | dec 31, 2020 | Artiklar

Som våra läsare är väl medvetna om och kanske lite trötta på att höra vid det här laget har 2020 varit ett exceptionellt konstigt år. Även nyårsafton blir annorlunda för många. Därför har vi på Popmani tagit fram en spellista inför nyårsafton. Ett blandband med 50 hoppfulla, nyårsrelaterade och aktuella låtar.

SMICKER – FÖLL GENOM SKARE

Smicker gör indiepop på svenska och debuterade i år med EP:n Seterra. Ett av de sex spåren heter Föll genom skare och är en vemodig låt som handlar om att fira av ett riktigt skitår. ”Fem i tolv, vifta med tomtebloss, vi lämnar skitåret bakom oss”, sjungs det och det känns mitt i prick relaterbart denna nyårsafton.

TERRA – UNDERBARA SAKER KOMMER HÄNDA OSS

Hopp, vi behöver hopp! Lyssna på ett spår från Terras kritikerrosade album Underbara saker från i år. Titeln säger det mesta om innehållet på denna ovanligt positiva låt av Göteborgsbandet. Unna dig ett glas champagne eller överbliven julmust och skåla för en ljusare framtid. Underbara saker kommer att hända oss snart.

Q – TELL ME WHERE YOUR HEART IS

Ska du fira nyår ihop med din speciella person? Årets sexigaste låt är Tell Me Where Your Heart Is. Q som artisten heter låter som Prince och Miguels kärleksbarn och låten passar perfekt till en tryckare med någon du gillar. Ryktet säger att en blir kär bara av att lyssna på den. För vänner av falsett och souliga gitarrer.

LÄTTA FÖTTER BLÅA KNÄN – GLÖM BABY GLÖM

Lätta fötter Blåa knän debuterade i fjol med ett fullängdsalbum. I år har de släppt två singlar som bådar gott inför en kommande EP. Mitt tips är deras version av den dolda pärlan Glöm Baby Glöm av bandet Canary Islands. En låt som handlar om att vilja skydda den man älskar – från sig själv. ”Jag tror jag är Mick Jagger men är bara ett svin” är definitivt ett favoritstycke i texten.

POM POKO – LIKE A LADY

Känns nyårsafton i pandemitider deppigt? Inget piggar upp som en rivig gitarr. Norska noicerockarna i Pom Poko är bra på sådant och låten Like A Lady är en av mina mest lyssnade låtar i år inte minst på grund av den förmågan.

PERFUME GENIUS – ON THE FLOOR(INITIAL TALK REMIX)

Perfume Genius har släppt ett av årets bästa album med Set My Heart On Fire Immediately. Initial Talk har lagt sin egen prägel på fantastiska On the Floor. Remixen bär en dansant och mysig 80-talsskrud.

MILEY CYRUS – PLASTIC HEARTS

Blev du bränd av kärleken i år är du garanterat inte ensam. Tematiken på Miley Cyrus senaste album skvallrar om ett riktigt brustet hjärta. Popstjärnan är känd för att vara något av en kameleont musikaliskt med varierande resultat men med hennes senaste album Plastic Hearts har hon verkligen hittat rätt. Hennes förmåga att återuppfinna sig själv upphör aldrig att förvåna och kostymen hon tagit på sig denna gång är rockigare än någonsin.

TOMMY KÖRBERG – JUDY MIN VÄN

Efter detta knasiga år behöver vi något riktigt tryggt till nyårsafton, och säg mig vad är väl tryggare än Tommy Körberg? En vaggas in i en sorts falsk trygghet av 60-talslåtar generellt, även om de är sorgliga. De upplevs alltid som otroligt käcka och mysiga. Inget hat emot Benjamin Ingrossos aktuella version som toppat listorna men originalet är Så mycket bättre. Hehe.

LASER & BAS – Klockan är 15:40, dags att fucka ur

Laser & Bas måste ha sett in i framtiden när de skapade denna covid 19-kompatibla låt. Den är helt perfekt för dagsfest nu när vi behöver gå hem tidigt eller helst av allt vara ansvarsfulla och stanna hemma från början. Men det är totalt harmlöst att fuldansa hemma. Sätt på denna och kör! Helst klockan 15:40 för symbolikens skull.

MURPHY’S LAW – RÓISÍN MURPHY

Glammig disco känns spontant som trevlig musik att avsluta årets med oavsett dans eller ej. Irländska Róisín Murphys album Róisín Machine från i år är en glittrig och funky karamell. Låten Murphy’s Law lyckas vara euforisk och lågmäld på samma gång. Gott nytt år!

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This