ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ 2019

av | dec 29, 2018 | Artiklar

Då och då poppar det upp nya akter på musikhimlen och under nästa år finns det många spännande artister och band som lurar i kulisserna. Vi på Popmani har valt ut de som vi tror kommer att slå igenom ordentligt under 2019.

Linn Koch-Emmery

Om du inte har lyssnat på Linn Koch-Emmery så är det lika bra att du gör det nu direkt. EP:n Waves låter tankarna rinna iväg till 90-talet och Storbritannien. Om du inte har sett Linn Koch-Emmery live ännu så är det lika bra att du gör det så fort som möjligt. Då kommer du att förstå varför hon fått förbanda både Johnossi och Pussy Riot.

Erik Magnusson

MorMor

Toronto-sonen MorMor fick miljontals lyssnare över en natt när han släppte den vackra och introverta låten Heaven’s Only Wishful. Förutom några singelsläpp i år, har det varit märkbart tyst kring den, i min mening, blivande indie-pop-stjärnan. Oavsett tystnaden, visar i alla fall min spåkula en lysande framtid för MorMor.

Saskia Rubensson

girl in red

Norska Marie Ulven är verksam under aliaset girl in red och under året som gått har hon fått rollen som min gömda musikaliska skatt som jag ständigt lyssnar på när jag behöver en rejäl dos av drömmig sovrumspop. Nu verkar dock tiden vara inne för resten av världen att upptäcka hennes musik och till dig som aldrig har hört henne förut vill jag säga grattis, du har en fantastiskt stund framför dig bestående av totalt sju låtar.

Elin Strömberg

Nadja Evelina

Nadja Evelina har en sångröst som passar perfekt för den pop som obarmhärtigt går rakt in genom bröstkorgen och träffar en i hjärtat, en textrad i taget. Musiken är dynamisk, äkta och kommer utan tvekan att växa till någonting stort i känsloutrymmet mellan melankoli och hopp. Det ska bli minst sagt intressant att få följa hennes utveckling som artist, och inte minst som textförfattare, ett område hon bevisligen redan behärskar.

Jonas Hallén

Honungsvägen

Jag trodde, och hoppades, att Honungsvägen skulle släppa sitt debutalbum 2018, men det verkar som att vi får vänta ytterligare lite. Men med fyra strålande singlar släppta från denna dundergrupp, bestående av medlemmar från bland annat Invasionen och Isolation Years, så känns det som att, naturligtvis kommer skivan bli en succé.

Clara Kron

Bülow

Bülow gör modern pop med fyndiga texter. Hon släppte i år sin andra EP, Damaged Vol. 2, som följde upp succén Not A Love Song från hennes första EP. Efter det har hon hunnit släppa ytterligare en singel, medverkat på Fall Out Boys låt The Last Of The Real Ones och turnerat Nordamerika, trots att hon bara fyllt 18. Så nog kommer vi se mer från henne framöver och förhoppningsvis kommer det ett album 2019.

Emma Thimgren

Garcon d’Argent

Det franska popundret är inget begrepp som används överdrivet flitigt. Det finns dock en artist som fransmännen kan sätta sin tillit till. Florian d’Argent har ett otroligt intressant projekt vid namn Garcon d’Argent i vilket han producerar dansant popmusik på franska. Otroligt älskvärd musik även om man inte är frankofil eller behärskar språket. Nu är det några år sedan det släpptes musik från vederbörande, men enligt säkra källor jobbar D’Argent för fullt på nästa projekt, vilket mycket väl kan släppas under 2019.

Maximilian Haglund Holst

Hollowgang

I Göteborg finner vi gruppen Hollowgang som utgörs av Bert, Sad Dragon och Inzo. Tidigare i år släppte de deras första singel Birthday följt av deras andra; Honda. Tydligt influerande av den mer känslosamma hip-hopen som nu slår stort har vi här kanske Sveriges nästa stora namn i den genren. Tillsammans med ett par andra välkända namn inom vår svenska emo-trap scen så har de även skapat musikkolletivet Digital Kärlek Collective. Och jag tror vi har något stort att vänta här, något kokar där borta på västkusten med alla dessa talanger.

Lili Gustafsson

KÅRP

Bandet KÅRP har hittills bara släppt fyra låtar men alla har haft extremt bra kvalité. Det låter som att de har spelat flera år och kommit fram till någonting alldeles unikt. KÅRP gör mörk och dov klubbmusik. Speciellt senaste låten Devotion är bra. Självklart ser vi fram emot vad de har att bjuda oss på under 2019!

Felicia Lotsander

Jakob Ogawa

Jakob Ogawa har under de senaste åren briljerat med singel efter singel och blivit allt mer framträdande med träffsäkra uppträdanden på allt större scener. Den heslena rösten och den flytande elektroniska musiken är en kombination som bara måste slå stort inom ett par år. Det är dags att 21-åringen släpper ett fullt album, förhoppningsvis kommer det under 2019. Tills det händer väntar jag otåligt varje dag och njuter av varenda liten smula som går att komma över från artisten.

Sofia Ekberg Ekendahl

STAV.

Själslig och ärlig, Stav Shaul är en nutida folk artist från Melbourne, Australien. Hon har en speciell förmåga att berätta en historia i sina låtar även fast hon skriver på engelska, franska och hebreiska. Hon säger själv att hon är en folk artist men jag tycker också att det finns något annat riktigt unikt hos henne. STAV. jobbar mycket med olika takter och sångstämmor som får hennes ibland gles instrumentala sånger att ändå låta fullständiga. Ni hittar STAV. på bandcamp.

Ellen Ban Spaak

WENS

Ofta blir saker vackrare tack vare omständigheterna. Snubben du drog hem 03.45 är sällan lika snygg morgonen efter, och Bailando är aldrig en bra låt nykter. Lite så väntade jag mig att min upplevelse med WENS skulle te sig. I en Uber runt småtimmarna i LA tänkte jag, så här bra är nog inte detta egentligen. Jag hade fel. Morgonen efter slog jag på singeln Take på nytt och när den ljusa rösten återigen gled över det hjärtskärande mörka melodispråket knöt det sig i magen på mig. På ett bra sätt. Allt är inte perfekt, låtarna knappast hits, men det finns – det där. Därför ska vi hålla ögonen på WENS 2019, hon är bra även morgonen efter.

Kristin Carpenter

Jade Bird

Ja, egentligen har Jade Bird varit aktuell sedan hon släppte sin första singel. Hon har ständigt hyllats för hennes egna ton och musikaliska förmåga. De senaste singlarna Uh Huh och Love has all been done before visar på att de rockigare tonerna smyger sig in i hennes ljudbild och det låter riktigt bra. Inför 2019 väntas hennes debutalbum att släppas och jag vill tro att det bli året då hon slår igenom ordentligt.

Emma Isberg

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This