Julen är avslutad och julklapparna utdelade. Ute snöar det och snart kommer vi att lämna 2015 bakom oss. Om bara några få dagar skålar vi med champagne och tittar på fyrverkerier. Men innan ska vi ta en återblick på året som gått och deras guldklimpar. Popmanis Karin Brorson listar det bästa från tv-året och hennes förväntningar för nästa år. 

Rami Malek i Mr. Robot Foto: USA Network

Rami Malek i Mr. Robot Foto: USA Network

I förra årets årskrönika hyllade jag True Detective som blev serien som tog hela världen med storm. När andra säsongen kom i år med bland annat Colin Farrell och Vince Vaughn blev det tyvärr en stor besvikelse för många. Ingen av de nya skådespelarna och deras karaktärer kunde mäta sig med Matthew McConaughey och Woody Harrelson. Istället hamnade den andra säsongen i skuggan av andra serier och glömdes mer eller mindre bort. Istället blev Mr. Robot årets snackis med Rami Malek (The Pacific) i spetsen. Nu håller vi tummarna för att andra säsongen blir mycket bättre än True Detectives.

Jag skulle vilja säga att 2015 är året då vi tog farväl av många älskvärda serier. Den 14 april försvann Justified, den 17 maj lämnade Don Draper och Peggy Olson från Mad Men oss. I augusti lagade Hannibal sin sista måltid. Det kommer bli ett tomt 2016 utan alla dessa serier som nu har försvunnit och det blir spännande att se vad som kommer att fylla deras skor.

Lucy Hale, Troian Bellisario, Janel Parrish, Shay Mitchell och Ashley Benson i Pretty Little Liars. Foto: Eric McCandless/ABC Family

Lucy Hale, Troian Bellisario, Janel Parrish, Shay Mitchell och Ashley Benson i Pretty Little Liars. Foto: Eric McCandless/ABC Family

Superhjältarna fortsätter att komma i mängder. På Netflix ser vi Jessica Jones, på CBS ser vi Supergirl. På The CW får Arrow och The Flash sällskap av Legends of Tomorrow. En stark trend som bara fortsätter att växa, men hur länge ska detta hålla på? Hur länge orkar vi?

Det största ögonblicket under tv-året 2015 måste ändå vara när vi äntligen fick se vem A var i Pretty Little Liars. I fem och en halv säsong har vi suttit och nästan blivit galna av mysteriet. Chockad eller inte så var det efterlängtat att äntligen få svar från serien som bara ställer frågor hela tiden.

År 2015 är som sagt snart bakom oss och 2016 kommer. Jag har inte allt för stora förväntningar kring nästa år då det just nu känns tomt och ensamt utan alla härliga serier som lagts ner. Men en sak är säker. Jag kommer sitta bänkad framför återkomsten av The X-Files.

Pin It on Pinterest

Share This