Ana Diaz släpper ny singel och presenterar turné i höst

2 jul, 2021

Ana Diaz

Grammisvinnaren Ana Diaz är tillbaka med singeln VIKOMMERÅDÖ.

Ana Diaz kammande nyligen hem två Grammisar i kategorierna Årets pop och Årets textförfattare för fjolårets kritikerrosade album Tröst och vatten. Under hösten var hon varit aktuell i Så mycket bättre och nu är hon tillbaka med sitt första nya material för i år.

I dag släpper Ana Diaz singeln ViKOMMERÅDÖ som är skriven tillsammans med Isak Alvérus och Marcus White samt producerad av Alexander Juneblad och Marcus White. En lättsam och vacker låt att möta sommaren till, men lyssnar du noggrant hörs spår av en mindre glad berättelse om slutet på en relation.

– Ni lyssnar på sista kråksången för en relation jag varit i, fiolerna på Titanic. När jag liksom märker nåt har ändrats och hur min blick börjat riktas nån annanstans. Jag tycker det är nice att packa in en berättelse i nåt som låter som en…glad låt…men att det finns mer att peta i, och här menar jag väl det som ett SOS. Det gick åt skogen också, det gör inte sällan det, när nån tar nån annans godhet för dumhet. För mig brukar det sluta med en sån här “Tjuren Ferdinand Moonwalk Out” och jag syns inte mer till, berättar Ana i en kommentar.

I samband med dagens release presenteras även en höstturné som har sin start i Malmö den 22 oktober.

22 okt – Malmö, Malmö Live
23 okt – Kristianstad/Helsingborg, Kulturkvarteret/The Tivoli
12 nov – Kungsbacka, Kungsbacka Teater
13 nov – Örebro, Örebro Konserthus
18 nov – Uppsala, Katalin
20 nov – Jönköping, Jönköpings Teater
21 nov – Göteborg, Stenhammarsalen (Konserthuset)
25 nov – Umeå, Norrlandsoperan
26 nov – Luleå, Kulturens Hus
29 nov – Stockholm, Stadsteatern (Stora Scen) utsålt!

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Therese Öhrvall

 

Pin It on Pinterest

Share This