Under namnet Ambivalensen går den norrländska trion bestående av Sandra Eberskoug, Johan Alvarez och Joel Rönnbäck. Nyligen släppte de singeln För någon annan och bland tidigare samarbeten hittar vi namn så som Promoe och Imchibeat. Vi tog ett snack med dem inför det nya året om hur det är att skriva om kärlek när det är tre stycken som skriver och vad som händer när en är en produkt av Norrland i storstan. 

Fotograf: Emely Majrel

Fotograf: Emely Majrel

För drygt en månad sedan släpptes er singel För någon annan. Hur känns det såhär en månad efter release?
– Det känns skitbra! Hade ju varit kul med några miljoner streams till, haha, men vi är tacksamma för all kärlek vi fått kring både videon och låten.

Förutom För någon annan som ni beskriver som en låt som handlar om en kärleksrelations starka övertygelse, så går flertalet av era tidigare släppta låtar i ett liknade tema. Är det svårt att skriva om kärlek när ni utgår från en trios perspektiv eller har ni liknade tankar och erfarenheter?
– Det är faktiskt inte så svårt. Vi skriver inte alltid allting från grunden tillsammans och vi försöker nog alltid att lämna utrymme för varandras tolkningar. I För Någon Annan har ju Johan till exempel en rapvers som tar en helvändning i perspektiv från det Sandra och Joel sjunger om.

Hur går skapandeprocessen till hos er när ni gör musik tillsammans?
– Det är lite olika. Ibland så har Joel eller Johan börjat prodda fram någon liten idé, så träffas vi och kommer på melodier, skriver, och börjar bygga ihop låten tillsammans. Andra gånger träffas vi alla tre och bara börjar göra något från grunden. En skön ackordföljd, nice trumloop, någon sjunger ut en melodi, spela in lite demosång, bam. Skulle vi lista upp alla sätt vi gjort en låt på genom åren blir det en 120 sidors avhandling.

Har den ändrats på något sätt om en jämför med hur det gick till när ni utformandet av er debutsingel?
– Nej det skulle vi nog inte kunna påstå. Den största skillnaden är väl att vi alla är mycket bättre på det vi gör nu än vad vi var då.

Ni kommer ursprungligen alla tre från olika platser i Norrland, men bor numera i Stockholm. Hur ser ni på skillnaden mellan musikscenen där och här?
– Norrland är nice men det bor så många fler i Stockholm. Det gör ju att det finns fler ställen att spela på och fler folk som kommer och tittar, men samtidigt blir det svårare att sticka ut, såklart. Finns fett mycket bra musik från Luleå och Östersund, och väldigt många som med små medel jobbar hårt för en bra kulturscen, vilket är fantastiskt. Vi ville ha ännu mer bara, så det fick bli storstan.

Vilken plats inspirerar er mest till skapande?
– Svårt. Det är nog ganska mycket Stockholm i våra texter men frågan är om det blir några texter alls om vi aldrig hem och rensar intrycken i skogen ibland, haha. Vi är ju för evigt en produkt av Norrland och det kommer nog alltid att finnas med oss i vår musik och andra uttryck. Norrland, ändå.

Vad väntar runt hörnet under 2017 för Ambivalensen? Mer releaser?
– Mer mer mer! Vi kommer bland annat, väldigt snart, börja lägga upp avsnitt på vår Youtubekanal där en kan se oss göra musik, hänga runt och vara de vi är mest. Och såklart ska vi släppa mer musik, video, spela live, och leva det goda fattiga livet. 2017 kommer att bli ett bra år, vi ser fram emot det!

Pin It on Pinterest

Share This