Yaeger: ”Jag har svårt för hårda fasader”

av | jan 30, 2019 | Intervjuer

Yaeger vill bygga upp en egen värld i gult med sin nya EP. Där ska musik med mycket energi och viktiga budskap ta plats.

Hanna Jäger, som hon egentligen heter, är tre dagar från att släppa sin första EP när vi ses. Den har fått namnet Gul. Bakom den ligger hårt arbete och många timmar i studion. Resultatet blev fem glada låtar som hon själv beskriver som alternativ pop.

– Positivitet och självständighet är det jag har byggt min EP kring. Det är det jag vill förmedla med min musik.

Texterna är viktiga för Hanna Jäger. De ska förmedla någonting till lyssnaren men också betyda mycket för henne själv. I musik finns mycket energi och det tycker hon är häftigt, att den kan få människor att känna mycket. En kan börja gråta av att höra en låt och det behöver inte ens vara för att den är sorglig. En kan göra det för att musiken känns så överväldigande, speciellt om det är live. Livemusik handlar enligt henne också om underhållning. Om någon köper biljetter till en spelning förväntar den sig att få en show. Yaeger ser fram emot att få ge andra människor det, en stund när de glömmer bort tiden för att de upplever henne på scenen.

– Jag tycker om artister som är glada, som kan skratta och ha kul på scen. Det är sådan jag själv vill vara. Jag har svårt för hårda fasader.

”Vissa har sagt att det inte kommer gå.
Då blir jag sjukt envis och vill göra allt själv bara därför.”

De är självständiga och har koll på sina karriärer och sitt artisteri. I deras arbete är de väldigt seriösa och professionella samtidigt som de är glada utåt.

Just självständighet är viktigt för Yaeger. Hon vill känna att hon har kontroll över sitt jobb och har därför valt att släppa sin EP independent.

– Vissa har sagt att det inte kommer gå. Då blir jag sjukt envis och vill göra allt själv bara därför.

Hon berättar att hon noga väljer vilka hon vill jobba med. Att det är självklart att en inte kan gå ihop med alla. För att hon ska välja att arbeta med någon krävs det att personen förstår vem hon vill vara som artist. De producenter och låtskrivare som hon samarbetat med i arbetet bakom Gul är personer hon vet att hon fungerar bra med och som hjälper henne att göra den typ av musik som hon vill representera. Vilka låtar som skulle komma med tog lång tid att bestämma. Många ligger på hög och blev aldrig släppta, hon har provat sig fram med låtskrivare och producenter. Nu känns det skönt att ha landat.

Under arbetets gång blev hon förälskad i färgen gul. Hon bestämde sig för att hon ville associeras med den. Gult representerar positivitet för henne. Nu vill hon bygga upp sitt koncept och en egen värld kring färgen.

Att komma fram till vem hon vill vara som artist tog lång tid. I början kändes musikbranschen skrämmande. När en kontakt sa till henne att hon var tvungen att veta vad hon ville ge världen innan hon kunde ta över den fick hon panik.

– Det skrämde mig förut, allt det där stora. När jag började släppa lite musik och få uppmärksamhet. Jag kände att jag inte vågade stå på scenen under mitt artistnamn för jag visste inte vem jag var och vad jag ville representera.

Under arbetet med EP:n byggde hon upp sitt koncept och hittade det hon vill vara. Nu är hon trygg i rollen som Yaeger. Hon vet vem hon vill vara på scenen, vilken typ av musik hon vill göra och vad hon står för. Hennes ansikte lyser upp när hon pratar om allt hon ser fram emot. Hanna Jäger är målmedveten, i framtiden vill hon spela på stora scener och släppa mer musik.

– Om fem år är jag Yaeger 3.0. Riktigt rutinerad och inte rädd för något.

 

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This