Where’s the Music – Guide 2018

av | feb 8, 2018 | Artiklar

Norrköpingsfestivalen Where’s the Music? är festivalen du behöver ifall du älskar att upptäcka ny musik. Här upptäcker du ny favoriter och kan passa på att ta del av redan etablerade artisters magiska musik. Här nedan hittar du en lista på några akter som du absolut inte får missa på festivalen.

RIGA TIGER 

Riga Tiger bjuder på melankoli och textrader som ligger smärtsamt nära sanningen, en slags realism så vackert förpackad att den blir uthärdlig. På fredag intar bandet Norrköping, så förbered dig på total kapitulation och kärlek inför musiken som tonsätter din annars så gråa vardagslunk.

När: Fredag 9 Feb 22:30
Scen: Black Box

LIZETTE LIZETTE

Har du tröttnat på förutsägbar indie? Somnar till bredbent rock? Lessnat på hiphop där nästa rad enkelt kan gissas fram vid första lyssningen? I sådana fall är detta något för dig. Lizette Lizette visar att syntar är allt annat än tråkigt, här har 80-talets syntmusik har fått en rejäl makeover och queerbody som hen har valt att kalla sin genre är här för att stanna, för vem gillar egentligen inte tunga syntar?

När: Fredag 9 Feb 21:30
Scen: Black Box

PATRIK WENNBERG

Jag såg Patrik Wennberg i Göteborg i vintras och gick från att ha varit på ett lite halvdant grått humör till att stå med fullt spetsade öron och ett smått lyriskt leende på läpparna bara för att det lät så bra. Wennberg målar upp nyanserade ljudlandskap som bygger upp, river ned och rör om i en oslagbar kombination av förfinat D.I.Y och känslor, det är med andra ord vackert så det förslår.

När: Fredag 10 Feb 00:00
Scen: Cromwell

TVc

TVcs musik är lite som att vakna upp och inte riktigt veta var en är. Men den här gången handlar det inte om att försöka lokalisera vems lägenhet en befinner sig i utan snarare vilket musikaliskt universum en hamnat i. Ibland kommer musiken emot en som en slägga med full kraft, ibland mer smygandes, en sak är i varje fall säker – detta har du inte hört förut!

När: Fredag 9 Feb 21:00
Scen: Lagerqvist

wy

wy är en duo som utgörs av Ebba och Michel. Tänk vacker sång, reverb, dist och gitarrer. Deras hyllade debutplatta Okay släpptes i höstas och består av 10 självbiografiska spår som tar lyssnaren på ett mycket stämningsfullt sätt in deras egna verklighet. Ring in fredagsnatten med reverbdränkta gitarrer och ångest. Vad kan gå fel?

När: Fredag 9 Feb 00:00
Scen: Cromwell

VERO

Föreställ er ett lite vemodigare HAIM och addera en knytnäve attityd. Lägg till mästerliga refränger samt något slags ödmjukt zero-fucks-given. Där har ni trion Vero. Dessa tre går sin egen väg och jag ser ingen anledning att inte fortsätta exakt så. Låtarna Hello och Out of My Head är precis sådana låtar som musikvärlden behöver just nu.

När: Fredag 9 Feb 01:00
Scen: Cromwell

GOOD HARVEST

Många var vi som blev hänförda av Good Harvest på fullsatta Hedvigs Kyrka på Where’s The Music förra året. Hur man inte skulle bli berörd av deras magiska stämmor och utmärkta gitarrspel är inget annat än ofattbart. Att se de två medlemmarna Hanna och Ylva på scen är som att hitta hem. Missa inte för allt i världen!

När: Fredag 9 Feb 21:00
Scen: Värmekyrkan

THE DAHMERS

The Dahmers har som ett vibrerande sken över sig. Jag vet inte varför men känslan är att något stort är på gång. Röjig garagerock med full fart framåt, no questions asked. Finns risk för att det blir helgens röjigaste gig. Peppa inför spelningen med en fatöl och senaste plattan In The Dead of Night på hög volym.

När: Lördag 10 Feb 19:30
Scen: Saliga Munken

LILLA VARGEN

Trots att Lilla Vargen hintar om en svensk artist är det en nordirländsk singer/songwriter som står bakom namnet. Hon debuterade med singeln Hold On under förra året och med hennes elektroniska sound har hon imponerat stort på mig. Hon presenterar en enormt modern ljudbild som tillsammans med känslofyllda texter går rakt in i hjärtat.  

När: Fredag 9 Feb 20:30
Scen: Crescendo

KING

Danska KING har med sin moderna pop imponerat med förra årets släpp och inte minst debutsingeln Promise som släpptes 2016.  Gör er beredd på en skandinavisk fusion mellan bombastiska anthem-refränger och medryckande melodier. KING kommer med all sannolikhet att bjuda på en show som en sent vill missa.   

När: Lördag 10 feb 00:30
Scen: Crescendo

PICTURE THIS

Jimmy Rainsford och Ryan Hennessey bildar duon Picture This som står bakom förra årets största irländska succé. Sedan deras första spelning i Stockholm i höstas har jag inte kunnat släppa deras sound. Det är folkmusik och modern pop i ett paket som bara lockar till mer lyssning. Deras musik borde komma med en varningstext; om du lyssnar på deras musik kommer du att nynna på deras låtar en lång tid framåt.

När: Lördag 10 feb 22:30
Scen: Crescendo

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent
Josef Hermansson, Skribent/Fotograf
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This