Westkust: ”Vi vill gärna vara med och förändra scenen”

av | mar 6, 2019 | Framsida Startslider, Intervjuer

Efter att ha grupperat om efter förra skivan är Westkust tillbaka med det självbetitlade albumet Westkust. Ett energiskt och glädjefyllt album som för tankarna till våren. Popmanis Erik Magnusson tog ett samtal med sångerskan Julia Bjernelind om vad som hänt sen dess.

Hur har processen sett ut sedan förra skivan Last Forever?
– Efter förra skivan så hade vi en död period. Två i bandet hoppade av för att fokusera på sina andra projekt (Makthaverskan). Vi förstod dem helt och fick börja om lite när vi tog in nya bandmedlemmar.

Blev det annorlunda på något sätt nu när ni har en annan uppsättning?
– Låtskrivandet blev annorlunda. Nu är det jag och Brian Cukrowski som skriver låtarna. Men det är fortfarande viktigt för oss att alla ska bidra och får bestämma över sitt eget instrument.

Märks det även i hur det nya albumet låter?
– Den största skillnaden är nog att det bara är en som sjunger nu. Det här albumet känns enklare och rakare, inte lika spretigt som tidigare. Vi tänker inte på hur vår musik ska bli när vi skriver utan vill att det ska komma naturligt i vårt sound.

”Vi tycker att klubblivet i Sverige
är rätt lamt.”

Ni ska turnera i Europa i sommar. Känns det som att er genre har fått ett uppsving den senaste tiden?
– Vi lyssnar faktiskt inte på så många samtida band som ligger nära vårt sound. Visst finns det ett större intresse för den genren idag utomlands, men vi tycker att klubblivet i Sverige är rätt lamt.

 

Författare:
Emil Magnusson, Skribent

Fotografi:
Hilda Randulv

Pin It on Pinterest

Share This