Way Out West-guiden 2017 – Festerna

av | Aug 9, 2017 | Artiklar, Läsvärt

Dagsfester, innegårdsfester, efterfester, svartfester och nattfester. Popmani har synat hela Göteborgs festutbud under Way Out West och valt ut de allra bästa festpärlorna. 

ONSDAG 

WOW-veckan på YAKI DA + TRUNKFUNK GLASSTERASS

Yaki är en trogen klubb i natten när det kommer till fester oavsett om det är Way Out West-tider eller inte. Här börjar festligheterna redan på onsdag med Trunkfunks glassterass där Max Graef lirar, missa inte detta! Under veckan kan en även se The Embassy som till min stora glädje är tillbaka med EP:n Background Music For Action People. Här finner en bland annat även Pale Honey, OLSSON, Michel Dida och IMAN. Bra att känna till är även att Yakis dj-lineup är precis lika vass som vanligt och att en inte behöver ett festivalarmband för att komma in.

FOLK & TT presenterar Förfesten! Oktoberklubben! Dungeon Acid!

Du träffar alltid någon du känner på Folk och gör du det inte så lär du möta dem i dörren på vägen ut. Onsdagen på Folk bjuder på Oktoberklubben, vet du inte hur de låter är det dags att ta reda på det, låt den trollbindande instrumentala musiken charma öronen av dig för att sedan lyssna till Dungeon Acid och till de toner William Hellström från Vita Bergen kommer att bjuda på från dj-båset, Folk har överträffat sig själva med ihopskräddandet av denna onsdagen!


WAY OUT WEST PRE-PARTY

Röda Stens konsthall slår på stort och bjuder in till en rejäl onsdagsfest. Här ska du vara om du vill uppleva motsatsen till allt vad slentrian heter. Lineupen bjuder på Team Rockits svävande och genreöverskridande musik, I.B Sundström och djs som Juliana Zapata. Dessutom kommer ishi vu och Nino (Glum Trigger) köra b2b, vad de har i kikarn kan en aldrig veta säkert, men en sak är säker, det är bara att kapitulera och dansa. 

TORSDAG 

Pistonhead/Velour Backyard Day Session

Alla vet att bakgårdsfester + Way out West = sant, så varför inte gå på den allra bästa? När Pistonhead och Velour ställer till med fest gör de det med stil, här hittar ni nämligen både Ruby Empress och Flaws. Lyssna till Flaws storslagna ljudlandskap och vackra röst och missa absolut inte det dekadenta gig som kommer att levereras av våra favoriteskapister i Ruby Empress som ger sin allra sista spelning innan deras kommande Tysklandsturné!

PIAS WAY OUT WARMUP

Här finner en ingen annan än det norska stjärnskottet Anna of The North i kombination med havsutsikt och bra dj:s i båsen. Skippa långlunchen och kom i tid, för att höra Anna of the North framföra singeln Baby på ett hotelltak händer nog inte igen inom en snar framtid.

MUTE SWAN FLIES OUT WEST

Museum och musik låter bra ihop, det tyckte även Way out West som tillsammans med Göteborgs Naturhistoriska Museum och Mute Swan Booking bjuder på konserter med artister såsom Tilde Hjelm, Elina Ryd och Amanda Elsa Larsson på andra våningen. Lite konsertmys på museum tackar en ju inte nej till, speciellt inte när det ligger ett stenkast ifrån själva festivalen.

BIRDS RECORDS + STARTRACKS – Way Out West Day Party 2017

Här är det inga konstigheter eller regler som behöver tas hänsyn till. Birds Records och Startracks bjuder in oss till Andra Långgatans finaste wow-fest där Mira Aasma och Hanna Smallbone, Love Antell och Kristoffer Åström spelar. Allt sker på lilla, men ack så mysiga Holy Moly så kom i god tid om du vill vara med på kalaset!

ETERNAL OPEN AIR

Porto Libre i Frihamnen har under sommaren bjudit på den ena festliga tillställningen efter den andra, Way Out West-helgen är självklart inget undantag. Här kan du dansa (helt gratis) flera dagar i rad under bar himmel till Josefine Hellström Hansson, Bomström och Rico Lee samt Locus Soundsystem.

FREDAG

DJUNGELTRUMMANS DAGSFEST

Djungeltrumman är göteborgarens klubbibel och encyklopedi oavsett om det är en regning tisdagseftermiddag eller en fredag 23.30, nu ställer de även till med fest. Glid in på Hopps, ta ditt ex av ett nytryckt djungeltrummenummer och läs en rad eller två innan du beger dig till festivalområdet.

LOUNGES

Lounges håller hov alla tre dagar, under fredagen hittar en en rejäl lineup där en kan se bland annat Love Loud, Alex Urombi och Newblack

LÖRDAG 

Birds Records, Startracks och Welfare Sounds

Här hittar du en (gratis) dagsfest som kan liknas vid en musikalisk godispåse. För vad händer egentligen när tre lablar går ihop och ställer till med fest? Den som kommer till Oceanen får se!

Terassfest med BROR Records på Hotel Pigalle

Här bjuds vi på takterassfest med elektronisk dansmusik. Det är en gyllene kombination av musik tillsammans med en scenografi som även får den mest pessimistiska göteborgaren eller influgna stockholmaren att känna sig taggad och trygg (det utlovas nämligen möjlighet till regnskydd vid regnväder). Så snöra på dansskorna och sväng dina lurviga till Arkajo, DJ Lily, Shakarchi & Stranéus och DJ Susanne.

Psssst… Slutligen finns även en uppsjö av fester som hör till det hemligare slaget, så spetsa öronen noga, ta en god vän i handen och varma kläder i väskan. För här finns det verkligen en uppsjö av festguldklimpar där en kan välja och vraka och dansa till både Baba Stilitz, Jessie Granqvist, Maya Lourenco och Genius of Time med fler.

 

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This