Arkivbild. Foto: Peter Stahre

Arkivbild. Foto: Peter Stahre

Den 30 september är det dags för Vulkano, beståendes av Cissi Efraimsson och Lisa Pyk Wirström, att släppa sitt efterlängtade album Iridescence. Vi tog tempen på duon inför släppet.

Hej Cissi och Lisa! Det har varit en händelserik sommar för er del, med bland annat spelningar i New York. Hur var det att spela i the Big Apple?
Det var verkligen häftigt. Det är roligt att spela i USA för att det känns så härligt rockklyschigt.

Ni har umgåtts mer eller mindre konstant sedan ni som tonåringar startade band ihop. Vilka är fördelarna med att vara på turné med sin bästa vän?
Det är grymt att ha någon att dela alla sina konstiga upplevelser med. När man kommer hem från turné är det lätt att känna sig som en ailien och då känns det skönt att vara weird tillsammans.

Hur har Vulkano präglats av er vänskap?
Vi har lärt känna varandras alla sidor. Både de allra bästa och de allra värsta. Vi umgås så tätt både i jobbet och på fritiden, det är svårt att avgöra vad som är vad ibland. Så vi känner oss ofta som en varelse istället för två.

Den 30 september släpper ni nytt album! Vad fick er att välja titeln ”Iridescence”?
Namnet kom till på en liten efterfest hemma hos Lisa med vår kompis Sophie som hade spelat i Stockholm samma kväll. Lisa har en vägg inklädd i skimrande silver som reflekterar alla färger i rummet. Vi satt och beundrade färgerna och insåg att det såg ut precis som vår nya skiva lät. Sophie lärde oss ordet Iridescence och vi knep det.

Vilken har varit er största inspirationskälla under skapandeprocessen? 
Vi var inte direkt medvetna om vad vi gjorde i processen men så här i efterhand kan man sammanfatta låtarna med en sorts verklighetsflykt.

Avsluta meningen; Iridescence är fyllt av…
Känslomässiga bergochdalbanor.

Vad händer i höst?
Vi åker på USA-turné och gör klart vår tredje skiva som går tillbaka lite mer till vårt ursprungssound. Vi håller på att färdigställa ett manus till en kortfilm som kommer att gestalta det tredje albumets musik.

Pin It on Pinterest

Share This