Vit Päls släpper ny musik

av | feb 13, 2020 | Artiklar, Nyheter

Vit Päls släpper ny singel och ger ut två outgivna album.

Det svenska popbandet med Carl Johan Lundgren i spetsen gjorde sin sista spelning tillsammans på Popaganda år 2014 och på fansens begäran släpper nu Vit Päls albumen Det har varit ett sjukt år (2009) och Piren Soundtrack (2011).

De två albumet finns ute att lyssna på redan i dag och kommer att följas upp av bandets nya singel Delade en dröm som släpps torsdagen den 20 februari. Bifogat i pressmeddelandet fanns också en Q&A med Carl Johan Lundgren som går att läsa här nedan.

Vad är detta?
– Jag spelade in albumet hemma i mitt sovrum vintern 2008/2009 och la det på bandcamp. Bandcamp och Myspace är inte lika hett 2019 och nu hamnar skiten på spotify.

Varför ska det ges ut igen?
– Under alla år med Vit Päls fick skivan närmast kultstatus bland de allra mest inbitna fansen. Nu är det 5 år sedan vi la ner Vit Päls men folk fortsätter att tjata och önska låtar därifrån, så nu tänkte jag att Why the hell not!?

Vad är skillnaden på nu och då?
– Skivan håller eftersom texterna fortfarande ger mig den där “får man verkligen göra så där?”-känslan. Liksom lite skämmiga. Och då har man ju i alla fall gjort någonting rätt. Idag skulle jag fimpat acke-guran, inte lekt så mycket med fruity loops och napster och haft ett helt annat innehåll. Men det var då. Och jag försökte i vart fall vara ärlig.

Vilken låt ska man börja med?
–  Antar att “Vad vill du ha min vän” fått flest requests under åren. Men jag tycker “En sån som du och jag och natten” är bäst. Bra story.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Nils-Petter Löfstedt

Pin It on Pinterest

Share This