0ebee2814514_139008313465_coverstor2Få band har betytt så mycket för mig som Sugarplum Fairy, under de stormiga högstadieåren var Borlängebandet ett monument som jag lutade mig mot. När nu en av sångarna, Viktor Norén, debuterar med sitt nya band, Viktor & The Blood, var jag till en början lyrisk och vid första anblicken av Apocalypse Right Now kapitulerade jag. Men när skivans sista låt, The Unbreakables, klingar ut infinner det sig dock en tomhet hos mig. Albumet lever inte riktigt upp till förväntningarna, det finns absolut guldkorn, Firefighter, Kicks Out On A Saturday Night kan riva vilken klubb som helst. Jag får känslan att Viktor & The Blood inte gör sig rättvisa på ett album. Bandets, till synes, outtömliga frenesi lämpar sig bättre på en livescen.

Trots att bandets medlemmar härstammar från Sugarplum Fairy och Mando Diao har de hittat ett eget sound någonstans däremellan, lika rivigt som Mando Diao men med Sugarplum Fairys melodiösa stil. Apocalypse Right Now dediceras till före detta Sugarplum Fairy-medlemmen och vännen Kristian Gidlund, som gick bort i cancer i september 2013. I Live For A Better Day får jag känslan av att Viktor sjunger för Gidlund och det är så innerligt vackert att man bara vill gråta.

Viktor sjunger med en raspighet, en känsla som bara hans bror Gustaf Norén är i närheten av. Stundtals tar musiken dock över och texterna blir lidande och uppfattas som något banala. Det finns ändå något hos Viktor & Blood; en potentiell grund för att kunna etablera sig som ett framstående band på den svenska rockscenen.

Pin It on Pinterest

Share This