VIDEO: Julia Holter – Les Jeux to You

av | feb 19, 2019 | Artiklar, Ny musik, Video

Tre månader efter releasen av fjolårets hyllade album Aviary släpper Julia Holter en video till låten Les Jeux to You.

I den minst sagt desorienterande videon får vi följa två älskares explosiva förhållande ur ett svartvitt perspektiv. Julia Holter beskriver låten som en strävan efter medkänsla och ödmjukhet i en värld där det känns som att empati alltid testas. När regissören Geneva Jacuzzi först hörde låten fördes tankarna direkt till Alejandro Jodorowskys konstfilm Fando Y Lis som blev inspirationskällan för videon.

– I ett dystopiskt framtida förflutet, flyr de två älskarna till en mytisk stad där de på vägen konfronteras av skräckinjagande gestalter av det undermedvetna och glada minnen från det förflutna som accelererar deras förfall till galenskap. Som kvinnlig konstnär kände jag behovet av att utforska det undermedvetna i denna myt och återskapa den som ett bemyndigande av den feminina ledande blicken, menar Geneva Jacuzzi.

När Geneva Jacuzzi fick höra om Jodorowskys nyligen uppmärksammade uttalanden förstärkte det hennes ursprungliga intention att omforma verket som en komplex och nyanserad bild av psykologin bakom självdestruktiva förhållanden.

Författare:
Jacob Starkenberg, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This