VIDEO: Johnossi – Echoes

av | jan 24, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter, Video

Johnossi delar med sig av en ny singel och musikvideo med bilder tagna från skräckklassikern Night of the Living Dead.

Det börjar närma sig releasen av Johnossis sjätte album Torch // Flame som släpps den 28 februari, där duon tagit hjälp av producenten Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Viagra boys och Refused).

I dag släpper de singeln Echoes med tillhörande video med bilder plockade från skräckfilmen Night of the Living Dead från 1968. Singeln var den första låten som duon skrev till det nya albumet och den handlar om att vara driven av sitt ego och de mörka tankarna som kommer med att vara en destruktiv person.

– Vi hade en idé om att göra en video som kändes jagande, psykologisk och lite psykedelisk. Nathalie har sedan länge varit ett fan av svartvita skräckfilmer från 1960-talet och har under en tid velat göra något med filmmaterialet i Night of the Living Dead. När hon hörde Echoes kände hon direkt att det skulle passa ihop. Vi valde ut några scener från filmen och la till några enkla (och kassa) effekter och började bygga vår egen story. Filmens originalklippning och låtens rytm och puls stämde förvånande väl överens redan från början, berättar John Engelbert.

Johnossi har fått tillåtelse av den avlidne regissören George A. Romeros dödsbo att använda filmmaterialet.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Fredrik Skogkvist

Pin It on Pinterest

Share This