popmani_fra

Det är svårt att finna ord. Det är omöjligt att låta bli att känna sig betagen, berörd och upprörd. De senaste dagarna har vidriga terrordåd drabbat Beirut och Bagdad. Igår drabbades Paris. Hundratals oskyldiga människor har fått sätta livet till i attacker som inte ska få inträffa. Det är viktigt att i detta inte hävda att det är vi eller de som är drabbade. Det är världen som är drabbad av detta hat, det enda vi som vi kan prata om just nu är alla vi människor.  Det enda de som vi kan prata om är de människor som utför dessa vedervärdiga dåd.

Igår var konsertlokalen Bataclan i Paris ett av flera mål som attackerades. Ett antal män sköt och utlöste explosioner. Scenen där inne beskrivs som apokalyptisk, ett blodbad. En film visar hur människor springer från lokalen och ut på gatan. De släpar skadade eller döda medmänniskor. De flyr för sina liv. Utanför fönstren hänger människor och klamrar sig fast. Paniken, skräcken och desperationen. Samma typer av känslor personer tvingas leva med dagligen på andra platser i världen. Det är svårt att tänka sig in i hur det känns. Men det vi kan vara säkra på är att ingen människa ska behöva känna de här fruktansvärda känslorna.

Det som inte får hända händer för ofta. Världen tycks bli mörkare för varje dag som passerar. Just nu känns det tyngre än någonsin men just nu är det viktigare än någonsin att vi bekämpar detta mörker. Vi måste bekämpa de onda krafterna i den värld som är vår. Många pratar idag om att det som inträffade i Paris är en attack mot den demokratiska öppenheten. Därför är det viktigt att det är just öppenheten vi står upp för. Vi måste värna om alla människors lika värde och tillsammans bekämpa terrorismen, hatet och inte minst rasismen. Vi måste agera. Vi måste förändra. Vi måste göra det nu.

Pin It on Pinterest

Share This