kevin-bacon-the-following-2013

Foto: screencrave.com

Nytt år, nya löften, nya filmer – men framförallt nya tv-serier! Här följer en lista på ett par tv-serier att hålla ögonen på den kommande våren där vi har allt från konspirationsteorier, mördare till indie-animation.

The Following
(Januari)

FBI uppskattar att det finns för närvarande över 300 aktiva seriemördare i USA. Vad skulle hända om dessa mördare hade ett sätt att kommunicera och få kontakt med varandra? Tänk om de arbetade tillsammans och bildade allianser över hela landet? Och vad händer när en karismatisk och charmig, men också psykotisk seriemördare startar en kult av ”troende” som gör precis vad han beordrar? Skaparen bakom The Following Kavin Williamson och vi har Kevin Bacon i huvudrollen. Det kanske kan vara något!

Out There
(Januari)

Denna animerade serie från South Park animatörer Ryan Quincy ser ut att vara något för den som har förkärlek till indie-animationer. Out There handlar om ett par unga killar (eller monster?) som vi får följa i den obekväma perioden mellan barndomen och tonår. Quincy är dessutom med i det första avsnittet tillsammans med Linda Cardellini som ni kanske minns från Nollor och nördar?

out-there-carry

Foto: IFC.som

Zero Hour
(Februari)

Detta är ett konspirationsdrama av Lorenzo di Bonaventura som handlar om Hank (Anthony Edwards), en man med ett stort intresse för det övernaturliga. Självklart blir hans fru kidnappad och det visar sig att den udda klocka hon nyligen köpt är grunden till en konspiration som funnits i flera århundraden. Här har de slängt in det mesta: symboler, nazister, mystik, hemliga sällskap – you name it. Det skulle inte förvåna mig om ett par aliens dök upp. En glimt av Michael Nyqvist som en ond typ kan vi även se framemot.

defiancepromotional3

Foto: http://darklydexter.com

Defiance
(April)

Serien utspelar sig i en nära framtid, där aliens (mer kända som Votans) har sökt sig vår planet i jakten på ett nytt hem efter att solsystem förstörts. Men kom fram, upptäckte de att de inte är välkomna, trots en långvarig förhandling med regeringen på jorden.
Fast beslutna att göra vår planet till sitt nya hem startar de ett krig med människorna. Efter årtionden av krig är jorden förstörd och en vapenvila deklareras när båda sidor inser att de måste fokusera på överlevnad.

Untitled

Foto: http://bloody-disgusting.com

Hannibal
(Oklart startdatum)

Serien är skapad av Bryan Fuller och baseras på romanerna skrivna av Thomas Harris. Hannibal kommer att fokusera på förhållandet mellan FBI-agenten Will Graham(Hugh Dancy) och Dr Hannibal Lecter som spelas av ingen mindre än Mads Mikkelsen, en rättspsykiatriker som kommer att bli Grahams mest lömska fiende. David Slade kommer kommer att  producera pilotavsnittet.

Red Widow
(oklart startdatum)

Melissa Rosenberg (producent och författare för ”Dexter” och manusförfattaren för Twilight-serien), Howard Klein (producent för ”The Office”) och Endemol Studios (”Hell On Wheels”) arbetar nu tillsammans för en ny thriller som skildrar en värld av brott och intriger och visar hur långt en kvinna kommer att gå för att skydda sin familj.

01-freddie-highmore-as-norman-bates-and-vera-farmiga-as-norma-bates

Foto: aetv.com

Bates motel
(oklart startdatum)

Inspirerad av Alfred Hitchcocks ”Psycho”, så har ”Bates Motel” har för avsikt att ge tittarna en intim förståelse för hur Norman Bates (Freddie Highmore) psyke utvecklats från barndomen till tonåren. Vi får även se hur relationen till hans mamma, Norma (Vera Farmiga), var och hur hon skapade en utav de mest kända seriemördarna någonsin.

 

 

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This