8182134858d7526c581e065fffc63394Idag, onsdagen den 21 oktober 2015, kommer världen att förändras. Idag kommer vi introduceras för teknologi som kan få transportfordon att sväva, däribland bilar och – naturligtvis – skateboardar. Detta kommer givetvis medföra stora förändringar för infrastruktur, logistik och transport över lag, men vi välkomnar framtiden med spänning och entusiasm! 

Förutom revolutionerande teknologi kommer även modevärlden att genomgå drastiska förändringar och vad som idag kan anses vara smaklöst och rent av ohyggligt för ögat kommer nu att ses som normen. Av skäl som fortfarande är otydliga för oss kommer vi även att överge internet för den överlägsna informationsteknologin – faxmaskinen. Deadlinen är nådd.

back_to_the_future_by_mkiss333-d54wn1m

I alla fall om man har en lika vild fantasi som Robert Zemeckis. 1989 siade nämligen denna man om det ovanstående i sin uppföljare Back to the Future II. Filmen följer en ung kille som tillsammans med sin äldre forskarpolare reser genom tiden för att rätta till olika framtida missöden (och egentligen gynna sin familj vilket rent instinktivt känns lite oetiskt, men det är en helt annan avhandling jag planerar att skriva). Trots att filmen visades för 26 år sedan kan man se saker som överensstämmer någorlunda med dagens. Men att skriva om dessa hade varit för mainstream, så istället riktar vi oss på allt som Zemeckis lovat oss, som vi fortfarande väntar på. Mindre än ett dygn kvar, future!


giphy-2
1. Den mest uppenbara – den flygande bilen (eller: den svävande skateboarden). Denna teknik har människan drömt om sedan urminnes tid och kan väl än idag kännas en aningen ambitiös.


anigif_mobile_6657c982faba907b330e7be6535c0acb-7
2. Holo-film. Vi må kunna projicera hologram av kända rappare för konserter men några holografiska filmer har vi ännu inte sett. Dock stämde biten med 19 uppföljare till filmen Hajen


ebwroxqndtpjxrot4ywl
3. Digitaliserade rättegångar. Många människor bär kanske på ett förakt för jurister och försvarare av rättvisan men detta yrke har inte ersatts av datorer som kalkylerar domar och straff till människor.


giphy
4. Smart-clothes. Alltså kläder som formas efter personens form och storlek. Kommer även med en självtorkande funktion som tillåter dig att bli torr snabbt efter en regnskur.


Marty-McFly-Confused-In-Back-To-The-Future-Gif
5. Kvinnliga presidenter. I skrivande stund har USA inte haft en kvinnlig president. Även det långa landet lagom, välfärdsstaten Sverige, saknar en kvinnlig statsminister i sin historia… i skrivande stund.


Så, lite samhällskritik kan man allt väva in i vad som helst. Zemeckis Back to the Future är en kultförklarad filmserie som faktiskt firar sitt 30-årsjubileum i år, vilket en givetvis kan läsa mer om på Popmani. Back to the Future kanske inte förutsåg hur dagens samhälle skulle se ut till punkt och pricka, men det finns ju ett stort underhållningsvärde i att se hur det forna folket från 1989 trodde att framtiden skulle se ut. Och gotta sig i hur pass fel de hade.

arent_ready_yet_bttf

Pin It on Pinterest

Share This