UPPTÄCK: The Vanjas – My Girls

av | feb 4, 2018 | Ny musik, Upptäck

The Vanjas imponerarnya singeln My Girls.

Det är som om Joan Jett och James Brown hade fått ett kärleksbarn. Farbrödersdrag skulle kunna synas i såväl Howlin’ Pelle som Iggy Pop. Dramatiken är stor, och artisteriet lika så, när Vanja Lo, och hennes instumentmän, står på scen. Tillsammans bildar de det välklädda bandet The Vanjas som just släppt sin nya singel My Girls.

Singeln bär spår av klassisk rock’n’roll och beskrivs av skivbolaget som Amy Whinehouse-doftande. Och det stämmer absolut. När en ser The Vanjas live så slås en verkligen av vilken oerhört kompetent sångerska Vanja Lo är, precis som Amy Whinehouse också var. Kvällen innan släppet står kvartetten på ett knökfullt Obaren och uppträder med samma energi som om de skulle stått på ett utsålt Globen. Attityden hos The Vanjas är självsäker och rå, särskilt hos Vanja Lo själv. De avslutar spelningen med ett mickdrop och instrument som går på rundgång medan lamporna tänds. För att fem minuter senare komma tillbaka och göra en oslagbar cover på The Young Rascals klassiker Good lovin’.

Innan detta hinner de dock uppföra sitt nya släpp. My girls bär tydliga spår från dåtidens tjejband av The Shangri-Las och The Shirells-typ. Låten handlar om att längta efter sina kompisar hur lätt allt är bara en är med sitt gäng. My Girls är välproducerad och ösig, men en studioinspelning kommer aldrig komma nära den självklara energi The Vanjas har live.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This