UPPTÄCK: tintti – all my dreams are dead

av | mar 3, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Det är drömsk pop som påminner om både Beach House och The Radio Dept. när Stockholmsbaserade tintti släpper sin debutsingel all my dreams are dead.

Projektet startade 2018 när Tintti Dahlin bröt med bandet han spelade i och ville göra något nytt. Det resulterade i en resa till Australien och när han kom hem igen fanns en färdigskriven skiva. När inspelningen var ungefär halvvägs började dock tvivlandet. Ingenting kändes tillräckligt bra längre och skivan hamnade i papperskorgen.

– Ett musiklöst halvår senare var jag på väg hem från Trädgården, full och sentimental. Där någonstans började jag nynna på en melodi med fem tillhörande ord. all my dreams are dead sjöng jag för mig själv om och om igen, hela vägen hem. Det blev låten som fick mig på fötter igen.

Soundet för tankarna till The Radio Dept. och syntarna känns nära besläktade med både Strfkr och Beach House. Textens uppgivna mantra tillsammans med det vemodigt förhoppningsfulla arrangemanget skapar en skarp kontrast mellan det som en gång varit och nu är dött.

– Bandet var allt jag hade. I tio års tid harvade vi på med drömmen om att spela live på de riktigt stora festivalerna. all my dreams are dead blev baksmällan som kom med insikten om att vi aldrig skulle breaka. Eller ja det gjorde vi ju, fast på fel sätt.

Nu är skivan från Australien tillbaka på bordet och inne i studion för inspelning igen, och vi väntar med spänning på fortsättningen. Till dess lyssnar vi på och låter oss förföras av tanken att livet går vidare även när drömmarna har dött.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This