UPPTÄCK: Stranger Mountain – Pretty Girl at an Airport

av | mar 12, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Förhållanden som vänds upp och ned efter uppbrottets förändring.

Andreas Johanssons projekt Stranger Mountain har tidigare uppmärksammats här på Popmani. Då för singeln The Last Last One under inslaget Lyssnat. Nu släpper han nästa singel: Pretty Girl at an Airport.

Denna singel blir den slutgiltiga pusselbiten i vad som kommer bli Stranger Mountains första album. Projektet inleddes på allvar under 2017 efter att han tidigt i tonåren upptäckt The Tallest Man On Earth – den kanske största inspirationskällan och anledningen till att han började skriva egen musik. Även Sigur Rós har varit en källa för ingivelse.

Musiken kan beskrivas som ”kollage-folk” då den både sound- och textmässigt pendlar mellan olika utseenden och bitar plockas från flera stilar och sammanställs, i enlighet med kollaget.

Vad beträffar singeln Pretty Girl at an Airport är den ett försök att med hjälp av flygplatsen som stilistisk symbol beskriva, förutom sorgen, den förvirring som uppstår efter ett uppbrott i en nära relation. När två människor som tidigare varit en, möts på nytt och inser att de åter är främlingar för varandra. Avståndet som vuxit fram.

Det kommande albumet är ett försök att ytterligare utforska teman som kärlek och psykisk ohälsa, två fenomen inte nödvändigtvis frånkopplade varandra. Flygplatsens terminal är ett återkommande inslag.

Författare:
Markus Hällje, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This