UPPTÄCK: Sticky Icky – Confession

av | jul 16, 2019 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Experimentell art pop möter klubbmusik, detta är hur den norska duon Sticky Icky själva beskriver sin musik. Bandet har precis släppt sin fjärde singel Confession och med detta bjuds vi även på deras första musikvideo.

Med lovord om att vara en frisk vind på Norges undergroundscen skapar Ayça Lingaas och Fredrik Veiga nytänkande och lekfull musik som fritt blandar mellan genrerna. I denna tid där “experimentell” har blivit något av ett urvattnat begrepp är Sticky Icky sanningsenliga med vad de gör, självklart skiner vissa influenser stundvis igenom men personligen måste jag säga att slutprodukten aldrig känns lik något jag tidigare har hört.

Confession har en musikalisk struktur som är rakare och någorlunda mer konventionell än tidigare släpp, men den alternativa andan är fortfarande välbehållen då både låten och videon genomsyras av nostalgisk lo-fi och en stark DIY-känsla. Blandningen av housetrummor, en repetitiv basgång och en myriad av otidsenliga men ej förlegade syntar bidrar till ett högt tempo som tillsammans med Ayças obekymrade sång tydligt ger exempel på Sticky Ickys riktigt sköna attityd.

Författare:
Jacob Starkenberg, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This