UPPTÄCK: Sir Jude – Because You’re Mine

av | mar 9, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Bond-aspirerande artisten Sir Jude skapar tidsenlig pop som är lika olycksbådande som elegant.

Australiensiska Juliana Barillaro som står bakom pseudonymen Sir Jude beskriver sin musik som kärleksbarnet till filmen Drive (som har ett av de bästa soundtracken någonsin), James Bond och grunge, och det är faktiskt en väldigt bra definition.

Hennes ballader är storslaget olycksbådande och mörka men samtidigt eleganta, och framförallt extremt välproducerade. Juliana skriver alla sina låtar själv och är med och producerar majoriteten.

Hon började släppa musik under pseudonymen Sir Jude förra året. Inspirationen ska bland annat komma från Sia och Tove Lo, och det hörs, men det drar mer mot Banks och hennes lek med kontraster mellan ljust och mörkt. Även hennes röst påminner om Banks.

Because You’re Mine som verkligen låter som att den vill leta sig in på ett Bond-soundtrack är tredje spåret på Julianas första EP Dreamlands. Den innehåller också de tidigare släppta singlarna Dreamlands, What the Hell Have You Done och Like You Mean It. EP:n som tagit tre år att producera handlar om att känna sig bortkopplad från världen och att istället hitta sig själv i musiken.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This