UPPTÄCK: Sierra Ferrell – Jeremiah

av | okt 28, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Med en röst som går in i ben och märg för Sierra Ferrell americana in i en ny tid med en rad oväntade genreinfluenser. Nu är hon aktuell med dubbelsingeln Jeremiah/Why’d Ya Do It.

Sierra Ferrell har släppt musik independent i ett par år, men har valt att endast släppa den via Bandcamp, vilket gjort att hon varit lite svårupptäckt. Efter att ha spenderat flera år med att resa världen över med ett musikkollektiv och bott i sin van befinner hon sig nu i Nashville.

Ferrell signade med Rounder Records förra året och nu när hennes tredje album är på gång görs hennes musik för första gången tillgänglig även via de större streamingtjänsterna.

Hon inleder med en dubbelsingel, Jeremiah och Why’d Ya Do It. Sierra låter för det mesta som att First Aid Kit och Dolly Parton mötts på 20-talet. Men hon drar in en mängd olika influenser i sin musik.

– Jag vill att min musik ska spegla min hjärna – som är lite överallt. Jag lyssnar på allt från bluegrass till techno till goth-metal, och det inspirerar mig på olika sätt som jag försöker inkorporera i mina låtar för att få folk att verkligen känna något, skriver Ferrell i ett pressmeddelande.

Oavsett vad man kallar det har musiken, och inte minst Sierras twang-iga röst, en väldigt egensinnig karaktär, något hon själv benämner som “country heart but a jazz mind”. Låten Jeremiah berättar om trasig kärlek i klassisk bluegrass-anda. Why’d Ya Do It har istället tydliga tango-influenser.

Ferrells tredje album var egentligen tänkt för release 2020. Men på grund av den rådande situationen har det fått skjutas upp och väntas någon gång nästa år.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This