UPPTÄCK: Saint Sister – The Place That I Work

av | jan 2, 2021 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Irländska Saint Sisters gör gripande harmonifyllda singer-songwriter-ballader. På deras senaste singel The Place That I Work samarbetar de med Lisa Hannigan.

Saint Sisters, bestående av Morgan MacIntyre och Gemma Doherty, har gjort musik tillsammans sedan 2015. De träffades genom gemensamma vänner och startade sitt band. Doherty står för arrangemangen, medan MacIntyre skriver texterna. Resultatet blir folkinspirerad indie med tydliga irländska inslag.

Låten utspelar sig 31 december och handlar om två vänner som glidit isär.
– Jag skrev den här låten medan jag arbetade som en julvikarie i en av Dublins äldsta bokaffärer. En dag kom en vän in, som jag inte hade sett sedan vi hade ett missförstånd, och överrumplade mig. Jag var samtidigt arg för att vi inte hade pratat på månader och att den personen valde att komma just då till min arbetsplats för att sluta fred, men jag var också obeskrivligt lättad och glad att veta att vi fortfarande var vänner, säger Morgan om låten.

Bandet, som annars sjunger tvåstämmigt, tyckte att trestämmigt krävdes för låten, och valde då att ta in Lisa Hannigan. Nu håller de på att arbeta med sitt kommande album som väntas nästa år, vilket blir deras andra.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Fotograf: Kev Freeney

Pin It on Pinterest

Share This